top of page

U Vrbanji sve stalo: Razoreni putevi i nezavršeni projekti, NULA maraka ulaganja (VIDEO)

U mjesnoj zajednici Vrbanja mještani od nadležnih zahtijevaju rješavanje prioritetnih problema kojih je zaista mnogo jer se u proteklih godinu i po dana nije ništa uložilo. Iako su mještani slali dopise, na odgovore iz Gradske uprave čekaju mjesecima. Kako bi se poboljšala putna infrastruktura u ovom naselju pod hitno je potrebna rekonstrukcija puta u Carigradskoj i mis Adeline Ibri ulici, kao i izgradnja trotoara. Mještani ogorčeni kažu da se osjećaju kao da su odsječeni od ostatka grada.



Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Dušan Janjić za naš portal kaže da je završena izgradnja kanalizacione mreže u Carigradskoj ulici što je bio još jedan od prioriteta koje su isticali mještani ovog naselja. Za vrijeme mandata Igora Radojičića započeta je izgradnja kanalizacione mreže. Međutim, dolaskom nove administracije problem kanalizacije do kraja nije završen. Pa tako u Ulici Mis Adeline Irbi krak od osam kuća još uvijek nije obezbijeđen kanalizacionom mrežom. Građani ovog dijela ulice još u martu prošle godine slali su zahtjev gradonačelniku Drašku Stanivukoviću da se riješi njihov problem, ali nikakav odgovor dobili nisu.





Mještani kažu da je ovo sramota za grad kao što je Banja Luka, s obzirom na vijek u kojem živimo, ali i otežavajuća okolnost za građane ove ulice.


Mještani ističu da su planom budžeta za prethodnu godinu predviđena sredstva za sanaciju putne infrastrukture, ali da taj posao još uvijek nije završen što posebno izaziva gnjev kod stanovnika ove mjesne zajednice. Razoreni putevi, a niko od nadležnih nema sluha da pristupi rješavanju nagomilanih problema.



„Kao što vidite ovdje je je rupa do rupe. Nemoguće je voziti, ali i hodati. Situacija je dodatno otežana u vrijeme kiša, zbog velikog broja lokvi. Kad se naleti na jednu ’jaču’ udarnu rupu, šteta na automobilu je neizbježna“, kaže Nedeljko Todorović, mještanin ovoga naselja.


Poražavajuće je, kažu mještani, što je ova mjesna zajednica udaljena oko pet kilometara od centra grada i još uvijek nema dobru putnu infrastrukturu.


Pored putne infrastrukture, ova Mjesna zajednica ima još nekoliko gorućih problema. Potrebna je i sanacija mosta pri kraju Carigradske ulice jer predstavlja rizik pri prelasku za veći broj domaćinstava i stanovnika koji automobilom prelaze preko njega. Mještani se žale kako se po prvi put u jesenjem periodu nije pristupilo nasipanju makadamskih puteva u ulicama.


Mnoštvo je projekata u ovoj mjesnoj zajednici za koja su izdvojena sredstva u prethodnoj administraciji, a još nisu završeni od strane aktuelne vlasti.





bottom of page