top of page

U naselju Debeljaci neriješeno pitanje kanalizacije

Sa svakom kišom otpadne vode i kanalizacija teku naseljem Debeljaci, pet kilometara od centra Banjaluke. Radi se o Ponirskoj ulici, u kojoj, pričaju mještani, ima preko 50 djece. Zdravlje je, kažu, ugroženo svima.



"Ulica je tako uska, pored nje prolazi kanalizacija koja se izlijeva kad su kiše. Toliko je užasno da to nije normalno. Kad su polave, kiše ovdje je stvarno nemoguće zbog djece. Stvarno najveća ulica koja ima 50 djece, male djece koja idu u školu. Kad god nailaze ovuda to je strahota, uska ulica, nije dorađena, nije ništa. Auta nailaze, ne mogu se mimoići,ovdje su krivine", ističe Dragan Vladetić.


Sve svoje probleme mještani su pokušali reći i gradskoj inspekciji. Ostali su bez odgovora.


"Inspekcija je sad prošla ovuda,neće ni da stane, da pogleda.Ima nas tri porodice ovdje, tamo su dvije, tamo isto jedna, dosta nas ima i gore još par kuća. Sve je to svedeno u ovaj kanal. Ovaj put se radi, niko neće da preduzme da uvede te makar cijevi, da se to postavi, da se to prekrije malo sa odvodom nekim, to nema ni 150 metara do 200. I to je njima puno", dodaje Stojan Stevanović.


Za mještane Debeljaka tu nije kraj problemima. Zbog nove dionice puta koja se radi u ovom naselju, sav saobraćaj je preusmjeren u Ulicu Arčibalda Rajsa, kojom sada prolaze i kamioni sa preko 20 tona tereta. Stanje i u ovoj ulici je već loše, tvrde mještani. Već su popucale vodovodne cijevi, međutim, niko od nadležnih se, kažu, ne oglašava.

bottom of page