top of page

U IGRI 3 IMENA Mjesto predsjednika banjalučke Skupštine pripada SNSD

U Skupštini grada Banjaluka za srijedu je planirana sjednica komisije za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja, a jedna od tačaka dnevnog reda je i izbor predsjednika Skupštine grada.



Kako Srpskainfo saznaje od izvora bliskih SNSD, tri imena su za sada najozbiljnije opcije za ovu funkciju, a to su odbornici Bojan Pećanac, Borivoj Obradović i Zoran Popović.


– Po koalicionom sporazumu, mjesto pripada SNSD. Partneri na zvaničnom nivou za sada nisu tražili to mjesto. Imamo više kandidata u opciji, ali organi još zvanično nisu donijeli tu odluku – rekao je naš izvor blizak SNSD.


Dodaje da imaju još faktora i da još ništa nije odlučeno. Kaže da izbor za imenovanje predsjednika Skupštine grada možda ostane i za narednu sjednicu.


– Minimalno će biti još jedna sjednica do nove godine zbog budžeta, tako da možda i tada izaberemo novog predsjednika – kaže naš izvor.

Iako je ranije bilo govora da će možda biti i predsjednik Skupštine Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske, on je za Srpskainfo rekao da nema komentar i da nema nikakvih informacija o imenovanju.

bottom of page