top of page

U centru posječeni platani zbog rekonstrukcije šetališta (VIDEO)

Ulica Bana Milosavljevića u kojoj se nalazi poznato šetalište nakon deset godina nije ista. Posječeni su platani koji su se tu nalazili decenijama. A sve zbog rekonstrukcije šetališta u jeku turističke sezone. Građani jasni, grad bez zelenila nije grad.



Za Gradsku upravu očuvanje zelenila bar u praksi izgleda drugačije. Kada su radovi počeli jasno su rekli da će postojeće zelenilo maksimalno zaštiti i sačuvati. Međutim, građani su ipak ostali bez hlada.


Na sve to, otežan je i rad ugostiteljima, čiji se lokali nalaze u poznatom šetalištu. Pojedini kafići su već prestali sa radom. Gradonačelnik im danas poručuje da pravo na žalbu nemaju.


Iz Mjesne zajednice Centar 1 na odluku Gradske uprave nisu kažu mogli ostati imuni. Opravdanja da se platani posjeku nema. Ovim je, poručuju, narušen postojeći izgled grada.


"Ovdje je struka zakazala nije reagovala na vrijeme i desilo se nešto strašno. Mi moramo reagovati na pritužbe građana zbog ovog nepromišljenog poteza Gradske uprave", kažu iz MZ Centar 1.


Centar Banjaluke baš u jeku turističke sezone liči na veliko gradilište. Oni koji odluče obići Banjaluku, na lijepu razglednicu iz centra grada u ljetnim mjesecima baš i neće moći računati.


Hortikultura u centru grada na Vrbasu više ne postoji. Umjesto bašta koje bi bile pune turista ali i građana iza nas se nalaze mašine, cigle i prašina.




bottom of page