top of page

U Boriku stanje alarmantno; naselje zapušteno, ugrožena bezbjednost pješaka

Da gradonačelnik ne ide dalje od centra grada i od Gradske uprave kad su u pitanju saobraćajnice, bezbjednost pješaka, infrastruktura , zelene površine, redovno pražnjenje kontejnera govori i činjenica da su mještani Borika 1 poslali još jedan vapaj u vidu dopisa prema Gradskoj upravi. Na poziv mještana na teren da saslušaju probleme izašli su predsjednik Skupštine Ljubo Ninković i odbornik SNSD-a Bojan Pećanac.




U Boriku stanje alarmantno. Bezbjednost, infrastruktura, regulacioni planovi, zelene površine, zapuštena dječija igrališta, nekošenje, neredovno odvoženje smeća, samo su neki od problema s kojim se ovo gradsko naselje suočava. Na sve to su ukazali i predstavnci savjeta ove mjesne zajednice, a stanare su saslušali predsjednik Skupštine Ljubo Ninković i odbornik Bojan Pećanac.




Ispred mjesne zajednice Borik 1 upućen je i dopis pema Gradskoj upravi u kojem se traži da se obezbijedi bezbjedan prelazak pješaka preko "Istočnog tranzita" u slučaju izgradnje kružne raskrsnice kod Audi servisa.


Nikola Duvnjak, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 1 kaže da su građani Borika 1 nezadovoljni:


"Slali smo zahtjeve prema Gradskoj upravi, posljednji u nizu je onaj za pasarelu kod Audi servisa, gdje se planira graditi kružni tok. Bezbjednost pješaka je ugrožena, ukoliko tu ne bude pasarale. Pored tog jako bitnog problema imamo i problem zapuštenosti naselja. Dječije igralište koje nije sanirano, klupe, košenje odnosno neredovno održavanje zelenih površina, ne čiste se ni šahtovi, a ni kontejneri te iz tog razloga imamo najezdu gmizavaca. Građani su se udružili i traže rješavanje problema", poručuje Duvnjak.




Zbog stanja u kojem se nalazi Borik, ali i druga gradska naselja, preko novoformirane komisije za ZEV u kojoj se nalazi i odbornik Pećanac, uz predsjednike ZEV-ova sazvana su i odjeljenja iz Gradske uprave za prostorno uređenje, saobraćaj i komunalno kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za nagomilane problem ovog naselja.



Na sastanku stanari su iznijeli niz problema ovog naselja: Pasarela i sigurnost na dionici od Rebrovačkog mosta do kružnog kod Audi servisa, Ulica Milana Karanovića od Beka do Akademije (pumpa, asfaltiranje, trotoar), vrtić u naselju na toj strani Borika, humanizacija naselja te pristupni put za ulice Vrbaski put i Milana Karanovića i drugi problemi.


Kako su nam rekli, Gradska uprava ima rok do 15. maja da odgovori na tražene zahtjeve, a ukoliko isti ne budu ispoštovani stanari će na proteste ispred Gradske uprave.


bottom of page