top of page

U banjalučkoj skupštini se najmanje govorilo o dnevnom redu

U Skupštini grada Banjaluka se i danas, barem onoliko koliko je trajala, najmanje govorilo o tačkama dnevnog reda. Glavna tema bila je prodaja hale u Ramićima. Šta će se nalaziti u prostorijama nove strane firme, da li u Banjaluku dolazi jer je na Zapadu ekološki nedozvoljena, koliko će para investitor uložiti, ne zna se. Odbornici skupštinske većine bez dokumenata koji to dokazuju, tu tačku ne žele na dnevnom redu. Gradonačelnik kaže da je sa potencijalnim investitorima u kontaktu i kako detalje ima.


,,Imamo jednog investitora koji želi investiciju od 60 miliona KM, 300 radnih mjesta i tri domaća investitora koja su spremna da se javno takmiče na licitaciji", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Sve je ovo "rekla-kazala", kažu iz skupštinske većine. Tek danas se spominju mogući domaći investitori, ali ni o tome nema zvaničnog dokumenta ni zahtjeva.

,,Nešto se pokušava nametnuti, mi nešto pokušavamo ispod žita, kako se to narodski kaže da proguramo, ali mi nećemo da prihvatimo takvu stvar. Spremni smo da razgovaramo sa tim investitorom, sa resornim ministarstvom, na kraju krajeva i sa drugim kompanijama koje posluju u Ramićima, a koje imaju zahtjev da se preispita sa čime se ta kompanija bavi", izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Opozicija ne vidi ništa sporno u nedostatku informacija. Ali zato vide oni koji u Ramićima već posluju. Za odbornike su imali pitanja.

,,Oni imaju svoje argumente i svoja obrazloženja, ja se s tim ne slažem, ali na njima je da to kažu i da ukrstimo mišljenja", rekao je Saša Lazić, odbornik narodnog pokreta "Banjaluka zove":

,,Kakvo je stanje s tom livnicom, da li je to prljava tehnologija i da li je to samo način da se ona izveze iz Italije ovdje, zato što to tamo više nije dozvoljeno da se radi. Drugo pitanje koje su nama postavili je kako su oni u prethodnom periodu zemljište u Ramićima plaćali po punoj cijeni, a zašto neko ko dođe iz inostranstva ima pravo da to kupi u pola cijene", kaže Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Dok skupštinska zasjedanja tapkaju u mjestu, gradonačelnik je dan iskoristio za performanse. Ovaj put je sa svojim koalicionim kolegama prošetao do Palate predsjednika, kako bi predsjednicu Željku Cvijanović pozvao na sastanak. Nakon toga se u skupštinu nisu ni vratili.

,,Mislim da ste danas vidjeli da svi oni koji su spočitavali Skupštini grada da usporava razvoj grada i da ga blokira da to nije tako i da je to čak obrnuto. Nismo bili u mogućnosti da o tačkama raspravljamo, jer se predlagač nije pojavio na nastavku skupštinskog zasjedanja", dodaje Ilić.

PDP-ov odbornik Ivan Begić je razriješen funcije, a na njegovo mjesto imenovan je Nemanja Kondić. Zbog neslaganja s dnevnim redom, Kondić nije ostao da položi zakletvu, a dok to ne učini neće moći učestvovati u radu skupštine.


bottom of page