top of page

Tviter gradonačelnik u kupaćim gaćama na jahti vodi Banjaluku

Dok Banjaluka čeka na rješenje gorućih problema gradonačelnik Draško Stanivuković drugi put u dvije sedmice ide na godišnji odmor. Građani se pitaju od čega to prvi čovjek grada odmara dok on u kupaćim gaćama na svojoj luksuznoj jahti "baca" tvitove.



Problemi u gradu se gomilaju dok "elitni odred" Gradske uprave bezuspješno pokušava ušminkati situaciju dok im gradonačelnik krstari na jahti. Šerifa u gradu trenutno glumi gradski menadžer Bojan Kresojević, koji ne vidi ništa sporno u gradonačelnikovom odmaranju.


Na pitanje novinara kako komenatriše Stanivukovićevu odluku da u trenutku kada sudbina Akvane otkucava poput bombe, ode na odmor, on nije dao konkretan odgovor, ali nije ni drugi po redu gradonačelnikov godišnji osporio.


Podsjećanja radi, sa posljednjim danom juna grad Banjaluka mogao bi da ostane bez zemljišta Akvane, jer na naplatu dolaze dugovanja prema preduzeću Novoteks. Skupštinska većina na čelu sa predsjednikom Skuppštine Grada Ljubom Ninkovićem je jasna. Ukoliko Akvana padne u ruke Novoteksu, to je gradonačelnikova odgovornost s obzirom da svojim ponašanjem nije pokazao brigu za ovo gradsko preduzeće.


Predsjednik banjalučke Skupštine gostujući u jutarnjem programu RTRS-a rekao da se stiče utisak da se gradonačelniku kojem je, kako kaže, popularnost drastično opala u posljednje tri godine, ne radi i da propušta razmatranje svih pitanja važnih za grad.


"Imali smo vanredne sjednice, ali se gradonačelnik nije na njima pojavljivao. Kada su bile poplave, on je isto bio na odmoru". govori Ninković.


I dok gradonačelnik političkim neistomišljenicima odgovara putem Tvitera, Banjaluka čeka...


Drugi put u samo dvije nedjelje evo ga opet na crnogorskoj rivijeri, ovaj put s muškim društvancem, gdje je malo provozao svoju novu jahtu, znamo i koliku. Da stvar bude bolja, prenosi nam naš izvor sa stola do njihovog, upravo su se iskrcali sa Stanivukovićeve nove 25-metarske jahte.


Sigurno ju je pošteno zaradio štedeći od svoje gradonačelničke plate.

bottom of page