top of page

Trava u centru grada raste, a raste i broj tužbi koje pristižu na adresu Gradske uprave

Neobična, ali nažalost istinita činjenica jeste vidjeti Banjaluku kako svakodnevno gubi na značaju, zahvaljujući gradskoj administraciji na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Mnoštvo problema sa kojima se građani suočavaju odaje utisak da se grad nalazi u prošlosti 20. vijeka. Takva jedna slika zapuštenosti može se uočiti na dijelu od naselja Novi Borik do studentskog Kampusa.



Slika zapuštene i nepokošene trave je daleko od prihvatljive situacije za jedan grad, posebno imajući u vidu štetne posljedice koje ova vrsta trave može imati na okolinu i zdravlje građana.


“"Nažalost, gradonačelnik Banjaluke je pokazao nedostatak vizije i liderstva u pogledu modernizacije našeg grada. Umjesto da se suoči s izazovima 21. vijeka, ostajemo zarobljeni u prošlosti”, rekao je za naš portal Dragan P. jedan od stanara Novog Borika.



Kako vidimo, kritike upućene gradonačelniku od strane građana jasno ukazuju na njegov nedostatak proaktivnosti i liderstva u modernizaciji grada. Građani izražavaju razočaranje zbog zaostajanja Banjaluke za drugim gradovima i nedostatka vizije za budući razvoj.


bottom of page