top of page

Tradicionalno obilježena slava Udruženja građana "Dobrnja"; Prisustvovao Ninković

Povodom današnjeg praznika Blagovijesti, danas je u mjestu Šljivno nadomak Dobrnje obilježena slava Udruženja građana "Dobrnja", gdje je obavljena liturgija i parastos, a događaj su upotpunile igre takmičarskog karaktera. Organizatori događaja bili su dr spec. Mirko Raković, predsjednik glavnog Odbora udruženja Drago Divljak, a na poziv mještana događaju je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.



Nagrade su dodijeljene pobjednicima igara, pobjedu u povlačenju konopca odnijeli su vojnici Oružanih snaga, dok je u igri bacanje kamena pobjedu odnio jedan od mještana.



Predsjednik Skupštine grada zahvalio se organizatorima današnjeg događaja na pozivu, te naglasio kako je očuvanje tradicije i kulturnog nasljeđa obaveza svih nas, a što je i potvrdio današnji događaj.



Predsjednik Udruženja dr spec. Mirko Raković kazao je da je tokom ratnog vihora sa ovih prostora protjerano i izbjeglo 25.000 ljudi, međutim, burna prošlost ih nije spriječila da se vraćaju svojim korjenima.


bottom of page