top of page

Topić: Neka Kresojević objasni partijska zapošljavanja i šta njegova svastika radi u Vodovodu

Šef kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka, Dragoslav Topić osudio je današnju manipulaciju gradskog menadžera Bojana Kresojevića pitanjima u vezi sa grijanjem u Banjaluci.

,,Problem sa Elektrokrajinom je tehničko pitanje dva preduzeća koje će biti riješeno i koje nema političku dimenziju. Pitanje rekonstrukcije toplovoda nije sporno zbog iznosa, nego zbog činjenice da umjesto da usmjeri povećane prihode u taj projekat, Stanivuković je tražio nove kredite koje bi plaćali građani. Takođe, svjedoci smo da je resorno ministarstvo već izdalo obavezujući nalog JPŠ Šume Srpske i da će sječe biti dovoljno i na vrijeme'', ističe Topić.

Topić dodaje da je pravo pitanje šta se dešava sa ogromnim povećanjem prihoda Grada usljed rasta priliva od dozvola i PDV-a.


,,Da problem nije možda u tome što su preko 6 miliona namijenili za partijsko i rođačko zapošljavanje, pa sada nemaju ni za grijanje ni za penzionere ni za mostove, a jedini projekti koji idu su oni koje finansira Vlada? Neka se Bojan Kresojević obrati javnosti povodom zapošljavanja u Gradsku upravu, Akvanu i Vodovod. Neka objasni kako je primljena i šta radi njegova svastika u Vodovod, da li je bio javni konkurs na kojem je prošao ,,najbolji" kako su obećavali ili je ipak nešto drugo u pitanju'', pita Topić.


Dragoslav Topić zaključuje da je plitka demagogija, nerad, javašluk i drugarsko zapošljavanje sve što smo vidjeli od Kresojevića i ekipe i da nikakvi pokušaji prebacivanja odgovornosti tu ne mogu pomoći.

bottom of page