top of page

Todorović: Nemamo ni kadar za gradsku bolnicu


Obećana gradska bolnica u Banjaluci od strane Draška Stanivukovića, osim finansija nema ni kadrovsko rješenje.


Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović komentarišući raspravu na sjednici Skupštine grada Banjaluka o izgradnji predizborne bolnice, kaže da grad u ovom trenutku nema kadra koji bi radio u toj bolnici i da je za tako nešto potrebno 10 do 15 godina.


"Pod pretpostavkom da se obezbijede svi materijalno-tehnički uslovi za izgradnju gradske bolnice, veliki problem bi bio kadar. Mi nemamo kadra za gradsku bolnicu. Od 10 do 15 godina u idealnim uslovima potrebno je da se iškoluje doktor specijalista ili doktor subspecijalista određene grane medicine. Kada bi sada počeli da razmišljamo o otvaranju gradske bolnice, što se kadra tiče treba nam 10 do 15 godina. Ono što je neophodno našim građanima jeste da se ojačaju kapaciteti Doma zdravlja, odnosno primarne zdravstvene zaštite da se većina zdravstvenih bolesti i stanja zbrinjava u domovima zdravlja", rekla je Nevena Todorović, direktor Doma zdravlja Banjaluka.


Gradonačelnik Stanivuković za bolnicu ima samo viziju, a da bi ispunio svoje obećanje računa na pomoć državnih institucija.


Pohvalivši retoričke sposobnosti gradonačelnika Stanivukovića u obrazlaganju ove teme, odbornik SNSD-a Srđan Amidžić, izjavio je: „Ja odavno nisam čuo duži odgovor da od bolnice neće biti ništa“.

bottom of page