top of page

Sutra vjetrovito i toplo: Temperatura kao u proljeće

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje vjetrovito i toplo vrijeme, uz maksimalnu temperaturu vazduha do 24 stepena Celzijusova.



Ujutru će u većini predjela biti pretežno oblačno, sa kišom ponegdje na zapadu i centralnim predjelima, dok se u toku dana očekuje sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Nešto oblačnije biće na jugu i jugozapadu, gdje će povremeno i ponegdje padati kiša, a duvaće jak do olujni jugo, dok će uveče ponovo biti malo oblačnije u većini predjela, a na jugu se nastavlja mjestimično povremena kiša.


Minimalna temperatura vazduha biće od 10 do 16, u višim predjelima i duž rijeke Save od šest stepeni, a maksimalna od 17 na zapadu do 24, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.


Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme.


Temperatura vazduha izmjerena u 13:00 časova: Bjelašnica minus dva, Čemerno tri, Novi Grad i Srbac četiri, Banjaluka, Bijeljina i Han Pijesak pet, Zenica, Kalinovik i Foča šest, Doboj, Prijedor, Višegrad, Gacko i Rudo sedam, Sokolac i Kneževo osam, Mostar 10, Sarajevo, Tuzla i Drinić 11, Bileća, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Drvar 12, Trebinje, Ribnik i Šipovo 13, Neum 17 stepeni Celzijusovih.



bottom of page