top of page

Stanovnici Karanovca suočavaju se s brojnim problemima: Apeli Gradskoj upravi nisu urodili plodom

Stanovnici MZ Karanovac muku muče sa odlaganjem otpada, lošom rasvjetom, nedovršenom vodovodnom kao i lošom putnom mrežom. Kažu da saradnja sa lokalnom samoupravom nije na zavidnom nivou, a razlog je taj što gradonačelnik nije odnio pobjedu u ovom banjalučkom naselju.



Kako je za naš portal rekla Suzana Babić, zamjenica presjednika MZ Karanovac, putevi u ovoj Mjesnoj su neprohodni i u posljednje dvije godine nisu popravljani. Dionica lokalnog puta Desna Novoselija - Karanovac čeka asfaltiranje. Na ovoj dionici asfalt je dotrajao i ispucao, bukvalno rupa do rupe, bankine nisu nasipane, a zaštitna ograda se gotovo i ne vidi.



„Sve se dešava u zadnje dvije godine. Inicijativa da se putevi asfaltiraju je prošla svu propisnu proceduru i prošla na Skupštini grada, međutim, gradonačelnik i Gradska uprava ne žele da ispoštuju skupštinsku većinu“.




Gorući problemi koji se odražavaju i na kvalitet života mještana su nedovršena vodovodna mreža koja napaja dio zaseoka Jagara, kao i odvoz smeća.



„Odvoženjem kontejnera za otpad, nastao je haos. Stanovnici iznose smeće u običnim kesama, većina njih nije u mogućnosti kupiti kante koje koštaju od 60 do 100KM, psi raznose smeće, a odvoz smeća je redukovan. Smeće po ulicama, a deponije na svakom koraku. Gradonačelnik umjesto da uloži više novca on smanjuje“, zaključuje Babić.


Ona naglašava da su kažnjeni od strane gradonačelnika jer je izgubio podršku građana u Karanovcu na prošlim izborima.


„Dvije godine stanovnici moje Mjesne zajednice trpe njegovu odmazdu“, rekla je za naš portal Suzana Babić.


Mještani MZ Karanovac pitaju s kojim pravom Gradska uprava ignoriše probleme u njihovom naselju. Zahtijevaju da se gradske službe pokrenu i da što prije odgovore na zahtjeve mještana.




bottom of page