top of page

Stanivukoviću sudbina 30.000 korisnika Centra postala nebitna, a lični hir postao prioritet

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković donio je nepromišljen potez jer je povukao s dnevnog reda Skupštine Grada tačke koje su se odnosile na imenovanje članova Upravnog odbora za pet gradskih ustanova. Ovom odlukom 30.000 korisnika Grada Banjaluka neće moći dobiti nova rješenja kako bi ostvarili svoja prava jer to gradonačelniku danas nije bio prioritet.



Kako će ova odluka uticati na građane Banje Luke, pitali smo predstavnike u ovim gradskim ustanovama.


“Neimenovanjem članova Upravnog odbora rad Centra je blokiran i doveden u pitanje jer nemamo jednog od dva organa upravljana. Dovodi se u pitanje ostvarivanje prava preko 30 000 korisnika jednokratne pomoći, novčane pomoći, lične invalidnine, tuđe njege i pomoći i ostalih prava iz socijalne zaštite za bolesna i siromašna odrasla lica i djecu”, rekla je direktorica Centra za socijalni rad Banja Luka Irena Joldžić.


Joldžićka je apelovala na gradonačelnika Stanivukovića zbog korisnika koji će ostati bez pomoći jer Centar neće moći da funkcioniše bez Upravnog odbora.


“Ovom odlukom je blokiran kompletan rad. Ovo najviše utiče na javne nabavke, izvještaj o radu, većina akata, materijali, sve je stalo. Mi ništa ne možemo učiniti jer to nije u našoj moći bez prisustva Upravnog odbora”, rekla je zamjenica direktora u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Mirjana Krčmar.


Tačke koje su se odnosile na imenovanje članova Upravnog odbora za pet gradskih ustanova, a to su: Dom zdravlja, Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, Banski dvor, Centar za socijalni rad, Gradska razvojna agencija.


Kako su nam rekli predstavnici gradskih ustanova nalaze se u teškoj situaciji s obzirom da su im odlukom gradonačelnika Stanivukovića vezane ruke.


Gradonačelnik koji je za vrijeme predizborne kampanje jasno naglašavao kako će Banja Luka postati grad po mjeri čovjeka i da će svi imati jednaka prava sada jasno vidimo da se njegovo obećanje svelo na ličnu borbu sa SNSD-om i njegovim kadrom, a na štetu građana, što je potvrdio izjavom na današnjem presu.


Gradonačelnik Banje Luke je nakon završene sjednice na konferenciji za medije izjavio da će imenovanje članova Upravnog odbora vratiti na dnevni red samo ukoliko odbornici skupštinske većine na dnevni red vrate poslovnu zonu u Ramićima.


Tako je gradonačelniku sudbina 30.000 korisnika Centra postala nebitna, a lični hir postao prioritet.


bottom of page