top of page

Stanivukovićeva „napola“ obećanja; Dobio riječ pa ostao NIJEM


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je u emisiji „Imate riječ“ na ATV-u gdje je na mnoga pitanja ostao nijem.



Podsjećamo, mladi gradonačelnik tokom kampanje, prije dvije godine, građanima je obećavao i šakom i kapom. Danas, Stanivuković pokušava opravdati sve propuste i neispunjena obećanja kojima se rasipao prije dvije godine, a koja su i danas samo slovo na papiru. Dolaskom na mjesto gradonačelnika mnogo toga je ostalo napola.


Prema tadašnjim tvrdnjama mladog kandidata za mjesto gradonačelnika Banja Luka bi u ovom trenutku trebala izgledati kao „Diznilend“ međutim u praksi je to mnogo drugačije, o čemu svjedoče svakodnevne kritike građana. Stanivuković je u jednom trenutku čak priznao kako se našao u „neobranom grožđu“ s obzirom da nije bio upoznat o koliko kompleksnom sistemu se radi, misleći na vođenje Grada.


Gradonačelnik Stanivuković već ustaljenom praksom i onaj minimum ispunjenih obećanja na čijoj realizaciji su radili drugi, uredno sebi prepisuje. Tako za podršku porodicama 4+ koju je iniciralo Udruženje 4+, Stanivuković pripisuje sebi. I nakon godinu dana neispunjenu podršku penzionerima u vidu 100 KM, osim što je od SNSD-a pripisao sebi, na kraju nije ni ispunio.


U protekle dvije godine umjesto obećanog prosperiteta Banja Luka i Gradska uprava postale su privatni prostor gradonačelnika Stanivukovića za ličnu promociju i politički obračun s neistomišljenicima.


Od mnogobrojnih neispunjenih obećanja spomenulo se i ono famozno drvo koje se nikada nije pojavilo u gradu. Pompezno najavljen senzacionalistički projekat koji je trebao stajati izložen u centru grada nikad nije ni „iznikao“. Na pitanje zbog čega u Banjaluci još uvijek nije „niklo“ drvo, Stanivuković nije dao konkretan odgovor.


„Nije stvar do mene“, bio je glavni odgovor gradonačelnika na sve ono što i danas nakon skoro dvije godine čekaju građani Banje Luke. I dok se gradonačelnik pravda i pokušava pronaći adekvatan izgovor građani i dalje čekaju te nezadovoljni ulaze u još jednu godinu.


bottom of page