top of page

Stanivuković zagorčao život mještanima Kuljana: Kilometar puta rekonstruišu pola godine (VIDEO)

Updated: Mar 22, 2023

Iako je završetak rekonstrukcije Prve Kuljanske ulice očekivan prije sedmicu dana, čini se da će radovi u jednoj od najprometnijih ulica u banjalučkom naselju Kuljani potrajati određeno vrijeme. Da situacija bude još komičnija, od radnika – ni traga ni glasa. I tako mjesecima....



Naime, od septembra prošle godine, kada su radnici „okupirali“ ovu saobraćajnicu, rok za završetak njene obnove je probijen. Datum završetka radova na gradilišnoj tabli bio je 14. mart 2023. godine.



Odlaganje radova produžava i agoniju mještana.


Predsjednik MZ Jovica Tomić ističe da je pitanje kada će ovim tempom rekonstrukcija ulice biti završena.



„Trećina posla nije odrađena. Svakodnevno nas mještani pritišću da im damo povratne informacije o rekonstrukciji ulice. Nismo išli u obustavu saobraćaja kao što su mještani predlagali. Ovo je postalo neizdrživo. Samo 300 m puta je urađeno od septembra. Put je u katastrofalnom stanju“, rekao je Tomić te dodao kako je 15 dana prije izbora gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković otvorio radove.


„Došli su i zagrebali 50 metara. Istog trena, kada je on napustio mjesto radova, napustile su i mašine“, ističe Tomić koji ogorčeno kaže da rekonstrukcija ulice od 1600 m traje pola godine.


Mještani ističu da su nekoliko puta dobijali obećanja da će se put asfaltirati, međutim, ništa od datih obećanja.


Iz Gradske uprave su više puta najavljivali da će glavna Kuljanska ulica dobiti potpuno novu infrastrukturu, kao što su trotoari, kanalizacija i slično, međutim, sve ide, kako mještani kažu, puževim korakom.


bottom of page