top of page

Stanivuković srušio Krajišku kuću, ali bi je vratio u stari sjaj; Topić: "Ovo podsjeća na sahranu kućnog ljubimca"

"Kao gradonačelnik, dužan sam vratiti sjaj Krajiškoj kući', rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na proslavi četvrtog rođendana Krajiške kuće, koja danas ne postoji u centru grada jer ju je Stanivuković bez ikakve dozvole srušio i izgradio veliku kružnu raskrsnicu na tom prostoru, i to nelegalno. Poljoprivredni proizvođači osuli su paljbu na njegov govor jer im prosipa, kako kažu, šuplju priču o novim lokacijama, dok su oni pretrpjeli ogromnu štetu. "Ovo me podsjeća na one budale što sahrane kućnog ljubimca i onda mu nastave slaviti rođendan", uključio se u raspravu i odbornik SNSD-a Dragoslav Topić.



Podsjećamo, prvobitno je iz Gradske uprave najavljeno da će nova privremena lokacija Krajiške kuće biti u Srpskoj ulici br. 20, a postavljen je i bilbord kod novog kružnog toka na kojem je napisana upravo ta lokacija. Nakon mjesec dana, nova lokacija je promijenjena.


Skoro mjesec dana kasnije, na dan rušenja, objavljeno je da će privremena lokacija Krajiške kuće biti u Ulici braće Mažar i majke Marije 17, što je potvrdio i gradonačelnik Stanivuković na svojim društvenim mrežama. Bilbord se nije mijenjao.


Ipak, bilbord sa prvim objavljenim informacijama o premještanju Krajiške kuće u Srpsku ulicu i dalje stoji na mjestu gdje je nekad bila Krajiška kuća, u sredini novog kružnog toka kod Ekvatora.


Juče je Stanivuković okupljenim poljoprivrednicima na proslavi četvrtog rođendana Krajiške kuće obećao da ima novu lokaciju te da će se nalaziti u neposrednoj blizini Tržnice.


Poljoprivredni proizvođači su ga prozvali i napali jer im je promet opao, zbog rušenja simbola grada i lažiranja novih lokacija.


Da je sve bizarno, saglasan je i odbornik SNSD-a Dragoslav Topić, koji je kako kaže, preskočio poziv da ode na proslavu rođendana.


"Ovo me podsjeća na one budale što sahrane kućnog ljubimca i onda mu nastave slaviti rođendan", zaključio je Topić.




bottom of page