top of page

Stanivuković SLAGAO: Na mjestu nekadašnjeg kina ,,Kozara'' neće biti amfiteatar, već višespratnica

Skupljajući jeftine političke poene, gradonačelnik Draško Stanivuković je u toku predizborne kampanje pred kamerama obećao da neće doći do izgradnje Cinema Tower-a i predstavio je idejno rješenje za amfiteatar na otvorenom. Danas je objavljena informacija da uskoro počinje gradnja stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu kultnog kina "Kozara" u Banjaluci.



„Nakon što su stanari na početku izražavali negodovanje, s njima su obavljeni razgovori u Gradskoj upravi Banjaluka i došlo se do nekog kompromisa; da investitor smanji obim izgradnje i da se napravi jedan novi, drugačiji prostor u saradnji s Gradom Banjaluka. Takođe su usvojeni neki prijedlozi koje je Grad Banjaluka sam dao“, rečeno je za Srpskainfo iz firme “Cinema Tower”, koja će graditi zgradu.


,,Danas smo došli da predstavimo našu ideju, a ona je amfiteatar na otvorenom. Umjesto ove ruševine i umjesto buduće dvanaestospratnice koja će potpuno uništiti životni prostor mještana koji ovdje stanuju. Dakle, mi smatramo da svaki dio grada Banje Luke treba da oplemenimo. Jedan amfiteatar na otvorenom, nije nigdje u planu u Banjaluci. Želja je da se ovdje organizuju književne i poetske večeri. Jednostavno, da oplemenimo naš grad kulturnim manifestacijama’’, istakao je Stanivuković ubjedljivo svoju viziju i dodao kako će samo njegovom pobjedom u Banjaluci zauvijek zaustaviti građevinsku mafiju.



U jeku predizborne kampanje, Stanivuković je isplanirao i faze gradnje amfiteatra na otvorenom. U novembru, prošle godine u izjavi za medije, rekao je kako bi projekat koštao 50 hiljada maraka, te naglasio da ništa neće biti isto. Stanivukovića ideja stala je na mjestu gdje je i započela, na riječima i praznim obećanjima.



Ovako je izgledala Stanivukovićeva vizija amfiteatra na otvorenom


,,Gradnja nove zgrade uticaće i na cijene postojećih stanova, povećati probleme sa kanalizacijom i parkingom koji su već prisutni, te potpuno uništiti životnu sredinu koja je već narušena betonizacijom u centru grada’’, smatrao je tada Stanivuković.


Stanivuković izgleda ne osjeća grižu savjest jer i dalje nastavlja svoju retoriku obmanjivanja javnosti i manipulacije građana u svrhu vlastite političke kampanje.


Umjesto amfiteatra, danas je odobrio gradnju zgrade od 12 spratova.

bottom of page