top of page

Stanivuković sa Čavićem i Kresojevićem špancira po Minhenu

Pitaju građani Banjaluke ko će im asfaltirati ceste, popraviti kanalizaciju, riješiti divlje deponije i druge probleme. Stanivuković očigledno ne mari za Banjalučane, uputio se gradonačelnik do Minhena, posjećuje dijasporu, razgovara sa privrednicima iz Njemačke, dok privrednici u njegovom Gradu posluju u izuzetno teškim uslovima.




,,Slične razgovore nastavljamo sutra i u Cirihu kada ćemo zajedno sa našim narodom obilježiti Dan Republike Srpske. Važno je da na ovaj način ostavrujemo partnerske odnose, jer samo tako našu Banju Luku možemo činiti snažnom’’, napisao je Stanivuković, a objava je prenesena i na Fejzbuk stranicu Grada Banjaluke.




Osim Stanivukovića, u dijaspori uživaju i ostali članovi njegove „delegacije". Prvi gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević, takođe, upoznaje njemačke privrednike, a i fotograf Aleksandar Čavić provodi kvalitetno vrijeme. Dok prvi čovjek Banjaluke odmara od poziranja, Čavić u Minhenu posjećuje prijatelje iz Banjaluke.


Stanivuković je prepoznatljiv po dobrom marketingu i još boljim obećanjima koje nikada ne ispuni. U to su se uvjerili i građani Banjaluke koji od njega više ništa ne mogu očekivati. Za godinu i po dana Stanivuković u svome Gradu nije ništa uradio. Često putuje, na ta putovanja vodi grupu svojih ljudi, a troškove puta ne prijavljuje. Najmanje je u Gradskoj upravi, a još manje na terenu. Ovakvo njegovo ponašanje među brojnim građanima izaziva ljutnju i bijes, jer niko od njih ne reaguje na molbe i zahtjeve koje im Banjalučani konstantno šalju. Putuju po svijetu, razgovaraju i ugovaraju – a od tih ugovora nikakve vajde, što se do sad i pokazalo.





bottom of page