top of page

Stanivuković potrošio POLA MILIONA na "Smart City" platformu za praćenje autobusa: Gdje su nestali redovi vožnje?

Smart City platforma za praćenje autobusa u realnom vremenu javnog prevoza putnika na teritoriji grada Banjaluka koštaće građane 561.600,00 KM sa PDV-om. Ponuđač "Satwork" d.o.o. Banja Luka je izabran za realizaciju projekta.




Iako gradovi poput Londona, Mančestera, Berlina, Pariza, Amsterdama i drugih koriste slične platforme za praćenje autobusa, postavlja se pitanje da li je ovakav sistem stvarno potreban i Banjaluci.

 

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković radi na modernizaciji, međutim, Banjaluka još uvijek nema istaknute redove vožnje gradskog prevoza. Umjesto toga, odobren je budžet od pola miliona KM za Smart City platformu za praćenje autobusa.

 

 

Banjalučani  smatraju da su ulaganja u ovakvu platformu beskorisna. Dodaju da turisti koji dolaze u Banjaluku nemaju raspored gradskog prevoza.

 

 

"Na autobuskom stajalištu očekujete red vožnje, kao u mnogim gradovima blizu Banjaluke. Ali umjesto toga, primjećujemo samo nekoliko oglasa i papirića, bez ikakvih informacija o polascima autobusa. To je sramota", kažu građani.

 

 

 

Korišćenjem ove platforme, građani će moći pratiti kretanje autobusa u realnom vremenu, znati tačno vrijeme dolaska autobusa na određenu stanicu i organizovati se prema tome. Takođe, platforma će omogućiti putnicima planiranje putovanja do centra grada, kao i pravovremeno obavještavanje o bilo kakvim promjenama u redovnom rasporedu, poput kašnjenja ili preusmjeravanja autobusa, i sve ove pogodnosti će ih koštati pola miliona maraka.

 

bottom of page