top of page

Stanivuković oštetio gradski budžet za šest MILIONA KM: Zaposlio prijatelje i aktiviste

Prije nego što će preuzeti fotelju gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković se suprotstavljao glomaznoj administraciji. Od stupanja na dužnost do danas Stanivuković je bez konkursa zaposlio 158 novozaposlenih radnika u Gradskoj upravi. Čak su i imena nekih od zaposlenih prijatelja i rođaka objavljena.




To predstavlja ozbiljno preopterećenje u Upravi jer se za plate godišnje izdvaja 4.200.000 KM.


Prema javno dostupnim podacima, većina novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje, uključujući nekoliko kandidata PDP-a koji se nisu uspjeli izboriti za mjesto u novom sazivu Gradske skupštine.


Zaposleni su raspoređeni na radna mjesta za koja nemaju potrebnu stručnu spremu što je dovelo do velikih problema u gradu.


Gradonačelnik je investirao u Gradsku upravu, odnosno u ljude koji su mu bliski.


Nedavno je odbornik u Skupštini Grada Banjaluka Srđan Amidžić podsjetio javnost koliko novca iz Gradske uprave odlazi na prekomjerna zapošljavanja u gradskim institucijama u Banjaluci. Njegove navode Stanivuković do danas nije demantovao.




“Situacija ni u “Vodovodu” nije bolja, tamo je zaposleno još 60 osoba. Akvana, preduzeće koje se nalazi u stanju blokade, je zaposlila novih 20 radnika”, tvrdi Amidžić.


Kako kaže, svi ovi radnici Banjaluku koštaju šest miliona maraka, a sa tim novcem mogli bi se riješiti neki drugi problemi.


“Insistiranje na rebalansu budžeta je da bi Skupština odobrila nove radnike. Time su ugrozili postojeće”, poručio je Amidžić, te dodao da povećanje plata u Gradskoj upravi nije korektno, jer, kako kaže, nekima je povećano, dok u drugim gradskim institucijama nije došlo do korekcija primanja.

bottom of page