top of page

Stanivuković NEZAKONITO trošio novac građana; Ustavni sud u Bijeljini potvrdio - realokacije ne mogu bez saglasnosti Skupštine Grada

Ustavni sud Republike Srpske definitivno potvrdio da su NEZAKONITE jednostrane realokacije budžetskih sredstava i isplate na osnovu tih realokacija. Pomenuti postupak potvrđen je prvo u Bijeljini, a isti se odnosi i na grad Banjaluku.



Ono što je sud utvrdio odnosi se na proces gdje gradonačelnik ne može na svoju ruku vršiti realokacije budžetskih sredstava bez odobrenja Skupštine grada Banjaluka, a što je on uradio mnogo puta, a što je utvrdila i budžetska inspekcija Ministarstva finansija.


Budžetska inspekcija utvrdila je preko 100 nezakonitih realokacija koje je izvršio Stanivuković svjesno kršeći zakon bez saglasnosti Skupštine Grada.


Podsjećanja radi, zbog nezakonitih realokacija (preraspodjela) i nezakonitih isplata sredstava iz budžeta Grada Banjaluka, kao i nenamjenskog trošenja novca građana od strane gradonačelnika, protiv navedenog je podnijet niz krivičnih prijava.

bottom of page