top of page

,,Stanivuković neka povede Ivanića da objasni kako je prodao banku za jedan EUR''

Na pojedinim društvenim stranicama portala osvanula je vijest kako se ,,probudio'' tim za reviziju te kako je novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio novi izvještaj koji će predstaviti u nedjelju ispred RTRS -a.


Ubrzo su uslijedili komentari na ovu temu, a jedan je upućen gradonačelniku.


,,Poštovani, pošto gospodin Stanivuković poziva na poštenje u nedjelju ispred RTRS-a, neka povede Mladena Ivanića, da objasni kako je prodao banku za 1 euro'', stoji u objavi.


Mladen Ivanić nesumnjivo i dalje ima najveću političku težinu u PDP-u, a za mladog političara i njegove planove važan je stav počasnog predsjednika PDP-a, koji bi mogao, zajedno sa Stanivukovićem i njegovim timom, građanima objasniti kako je prodao banku po simboličnoj cijeni.


Podsjećamo, dolaskom Mladena Ivanića, tadašnjeg predsjednika PDP-a, za predsjednika Vlade Republike Srpske 12. januara 2001. godine, započele su pripreme za konačnu prodaju državnog kapitala Kristal banke.





Vlada Mladena Ivanića odobrila je 11. aprila 2002. godine vansudsko poravnanje između Kristal banke i Ministarstva finansija RS, a istog dana donesena je odluka o prodaji državnog kapitala banke za jedan EUR, što je i realizovano 17. aprila iste godine.


Ono što ni danas nije poznato široj javnosti, na djelu je bila jedna od najvećih prevara u istoriji Republike Srpske.

bottom of page