top of page

Stanivuković na svoju ruku preuzeo nadležnosti Skupštine Grada


Proslava Dana grada Banja Luka u potpunosti je promijenila svoj do sada tradicionalni koncept, a sve zbog jednog čovjeka. Centralna figura svakog događaja u gradu očigledno mora pripasti gradonačelniku Drašku Stanivukoviću. Ukoliko je za takvo nešto neophodno kršenje propisa i na svoju ruku preuzimanje tuđih ovlaštenja i nadležnosti, Stanivuković je spreman i na taj korak.



Kako saznajemo, Stanivuković je nadležnosti Skupštine Grada i predsjednika Skupštine preuzeo na sebe bez ranijih konsultacija i dogovora. Kako je predsjednik Skupštine naveo, ni na njegove pozive ni pozive njegovih saradnika nije odgovarao, u cilju da se održi zajednički sastanak.


Podsjećamo, predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković juče je na konferenciji za medije kazao kako dobitnici nagrada i priznanja, zaslužni građani Banjaluke ove godine, po prvi put neće biti dio Svečane akademije povodom Dana Grada nego će nagrade dobiti dan ranije jer gradonačelnik Banjaluke nije pripremio pozorišni komad za to.


“Ti ljudi, koji su naš ponos, za Stanivukovića to očigledno nisu i time ne zaslužuju da budu dio Svečane akademije", poručio je danas predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.


Gradonačelnik Banjaluke je samoincijativno i bez konsultacija odlučio da Dan grada obilježi 27. aprila na Svečanoj akademiji, što Ninković smatra ogromnim poniženjem prema žrtvama koje se dale živote za oslobođenje Banjaluke.


Da bi se izabrali nagrađeni neophodno je Komsiji za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja dostaviti prijedloge imena građana, a koja utvrđuje pomenute prijedloge. Nakon što nadležna komisija utvrdi prijedloge, Skupština Grada na čelu sa predsjednikom donosi odluku ko će biti nagrađen. Predsjednik pomenute nagrade, plakete i priznanja potpisuje, a ove godine Stanivuković je odlučio da će prekršiti ustaljenu proceduru i iz nje izostaviti Ninkovića.



Koliko je daleko otišao dokazuju i pozivnice na kojima se nalazi samo gradonačelnikovo ime, bez imena predsjednika Skupštine Grada kao što je to bilo prethodnih godina.


bottom of page