top of page

Stanivuković izgubio od Đajića, SNSD i koalicija pomeli po mjesnim zajednicama

Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica su završeni. Ove izborne godine kampanja je bila dobro organizovana. Kako ona na terenu tako i Internetu. Predizbornu kampanju vodile su dvije stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Partija demokratskog progresa (PDP). Pobjedu je proglasio Gradski odbor SNSD–a, dok se Partija demokrataskog progresa još uvijek ne oglašava o rezultatima. Lista „Naša Banjaluka“ osvojila je čak 42 mjesne zajednice od 57 ukupno.



Građani na društvenim mrežama prave rezime izbora i kažu da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković „nokautiran“ od strane SNSD-a, a uzroci teškog poraza, kako navode, su brojni.


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je zajedno sa predsjednikom stranke Branislavom Borenovićem pred izbore hodao po naseljima i obećavao građanima ono što nije ispunio od prošlih, a što su građani prepoznali i ovaj put mu nisu dali potpunu podršku pa je tako njihova lista „Za naša naselja“ odnijela pobjedu u samo nekoliko mjesnih zajednica.


Izbori su pokazali da su građani Banjaluke dali povjerenje Vladi Đajiću koji je na čelu GrO SNSD – a Banjaluka, a da je Stanivuković doživio pravi debakl. Iako se na Đajića vršio veliki politički pritisak, pokazalo se ko je radom u Banjaluci dao najveći doprinos izbornoj pobjedi.


Za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića izbori su dali loše rezultate. Mnogobrojni građani Banjaluke smatraju da Stanivuković nije odgovorio zadatku. Građani za godinu i po nisu vidjeli ni škole ni vrtića, niti uredne ulice i parkove. Obećavao je Stanivuković bolje uslove za sve, međutim, izbori su pokazali da ništa nije uradio od onoga što je čvrsto obećao.


Da se opozicija na sve načine guši svima je jasno. Pa je tako PDP doživio krah i u naselju Starčevica gdje žive Jelena Trivić i Branislav Borenović. Ni Milana Radovića ne vole komšije. Pa tako, SDS nije uzeo ni jednog člana Savjeta MZ u Banjaluci. SDS će u Savjetima imati ljude koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke.


Izbori za Savjete mjesnih zajednica pokazali su ko je vrijedno radio, a ko se samo slikao i obećavao sve i svašta.


SNSD-ova lista je odnijela ubjedljivu pobjedu u gradskim sredinama, pa je tako u naseljima Centar 1 i Centar 2 lista „Naš Centar“ ubjedljivo pobijedila, ostavivši iza sebe listu opozicije „Za naša naselja“. Slična situacija je i naseljima Borik i Nova varoš.




S druge strane, lista opozicije je trijumfovala pretežno u prigradskim naseljima, kao što su Kola, Drakulić, Priječani, Bistrica, Mišin han.





bottom of page