top of page

Stanivuković i nakon dvije godine zakonsku obavezu ne poštuje:U kojoj ladici trune Izvještaj o radu?

Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za protekle dvije godine još uvijek se nije našao na Skupštini grada jer se dokument o radu gradonačelnika, sudeći po svemu, skriva od očiju javnosti.



To pokazuje samo nespremnost i lošu organizaciju Gradske uprave, smatraju odbornici Skupštine Grada.


Kao i uvijek, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković opravdanja ima. Prvi čovjek grada ne govori o problemima koje grad ima, ali očekuje, kako kaže, aplauz kada izvještaj preda u februaru. Banjalučani kritikuju lošu organizaciju javnog gradskog prevoza za koji još uvijek nije urađena ni studija. Zacrnilo se građanima i od ispraznih obećanja kako će se u Banjaluku useliti brojni preduzetnici. Tekući i stvarni problemi u gradu jeste i loša puta infrastruktura.


„Mi radimo i gradimo“, ističe Stanivuković, jedini gradonačelnik u istoriji Banjaluke koji nije predao izvještaj o radu za protekle dvije godine.


Dok u podmlađenoj gradskoj administraciji sami sebe hvale da su radili i postigli napredak, materijal koji bi to sve potvrdio negdje trune, kao i izvještaji koji će potvrditi niz drugih aktivnosti po svim odjeljenjima Gradske uprave.


Mnogi se pitaju, šta li gradonačelnik krije kada izvještaja nema. Da li nestašicu najvećeg budžeta u istoriji Banjaluke koji je otišao na stranačka zapošljavanja ili za „prijateljske tendere“ stranačkih kolega, ostaje da vidimo.

bottom of page