top of page

Stanivuković i Milada u kriminalu DO GUŠE: Žele ODUZETI pet hiljada kvadrata gradske zemlje

Updated: Sep 26, 2023

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, pokušava nelegalno predati pet hiljada kvadrata gradske zemlje u ruke vlasnici "Slapa", Admiri Hajdarpašić. Kako saznajemo, vlasnica ovog ugostiteljskog objekta od 2020. godine, nakon dolaska nove gradske administracije, ne plaća naknadu gradu za iznajmljivanje prostora. Ranije, iznose na ime naknade su direktno plaćali "Udruženju povratnika", koje je izmirivalo sveukupan iznos Gradu Banjaluka za navedeni objekat i zemljište.



Dolaskom na vlast gradonačelnika Draška Stanivukovića 2020. godine njegova savjetnica Milada Šukalo vlasnicima ugostiteljskog objekta “Slap” rekla je da ne moraju više plaćati naknadu Udruženju povratnika koje se nalazi u krugu Slapa, a koje koristi svega 70 kvadrata zemljišta od ukupno 5332 kvadrata koliko je dato na korištenje Hajdarpašićevoj.


Krajnja namjera je da se gradska zemlja sa preko 5 hiljada kvadrata sa objektima i zemljištem na obali Vrbasa, na atraktivnoj lokaciji, prenese u vlasništvo porodice Hajdarpašić. Za navedeni posao Milada Šukalo bi trebala da dobije nekretninu na jednoj od atraktivnih lokacija u Gradu Banjaluka.


Kako saznajemo, Šukalova već unazad dvije godine aktivno pomaže Hajdarpašićevoj da ne plaća naknade i poreze gradu, a pored toga ne plaćaju ni komunalnu naknadu, kao ni struju ni vodu. Jedan od primjera je i taj da su nekoliko puta radnici Vodovoda povučeni s terena kada su dolazili da isključe vodu, a našoj redakciji su potvrdili da su to uradili po nalogu direktora koji je dobio poziv od gradonačelnika.


"Udruženje povratnika" koje koristi samo 70 kvadrata prostora dobilo je fakturu na kojoj je dug od 6.000 KM za vodu, a koji je napravio ugostiteljski objekat "Slap". Po ovoj fakturu ovo udruženje je dužno da izmiri dugovanja "Slapa".


Ovakvim ponašanjem i "Udruženje povratnika" je dovedeno pred svršen čin jer oni i dalje uredno plaćaju svoje komunalije i korištenje prostorija od 70 kvadra, dok se terete i za dugovanja restorana "Slap" koji se prostire na preko pet hiljada kvadrata bez ikavih naknada.


Prema dokumentu koji je u posjedu našeg portala, Grad Banjaluka zastupan po Pravobranilaštvu Republike Srpske tužio je Okružnom privrednom sudu Ugostiteljski objekat Slap, a sve u cilju predaje u posjed zemljišta i objekta. Poučeni ranijom praksom gradonačelnika Stanivukovića, vrlo vjerovatno je da će Grad kao u slučaju Akvane odustati od tužbe protiv tuženog i svoj plan na taj način dovesti do kraja, to jeste navedeno zemljište i objekat prepustiti porodici Hajdarpašić.





bottom of page