top of page

Stanivuković dolazi u crkvu samo da bi se slikao; Zakasnio na liturgiju pa tražio da mu se rezerviše stolica


Uoči Vaskrsa u Hramu Hrista Spasitelja služena je ponoćna liturgija koju je predvodio vladika banjalučki Jefrem uz služenje više sveštenika, a na koju je prvi čovjek Banjaluke došao samo da bi se uslikao pri čemu su njegovi saradnici pokazali elementarno neznanje.



Iako pomenuta liturgija počinje u 23.45 časova, Draško Stanivuković je stigao oko 00.10, očigledno da bi bio viđen, footografisan i uz neki epmatični opis na svojim društvenim mrežama pokupio lajkove.


Stanivuković je „zaboravio“ da liturgija uoči Vaskrsa počinje u 23.45 te da se tri puta obilazi oko hrama. Međutim, pored njega, njegovi saradnici prisutne sugrađane u hramu nisu pitali za koga je namjenjena jedna od stolica koja se nalazi u hramu, a kako nam prenose čitaoci.


„Jedan od njih je slagao kako je jedna stolica rezervisana za gradonačelnika. Crkva nije ni restoran ni kafana da se u njoj prave rezervacije već da se stolicama koje su tu posluže stariji, bolesni ili trudnice, a ne da čeka bahatog gradonačelnika“, naveo je čitalac.


bottom of page