top of page

Stanivuković daje rokove umjesto rješenja; Barikade i protesti ispred potreba građana


Gradonačelnik Draško Stanivuković nastavlja sa produžavanjem agonije u kojoj se nalazi Grad Banja Luka, njena preduzeća i korisnici sredstava koja i danas nakon godinu dana od usvajanja stoje na računu Grada dok on za pomenuta traži još sredstava. Gdje je novac građana Banje Luke i zašto im nije uplaćen, prvi čovjek Grada ne daje konkretne odgovore.



Podsjećamo, gradonačelnik je optužio na jučerašnjem presu skupštinsku većinu rekavši kako su skinuli stavku koja se odnosila na gorivo namijenjeno Civilnoj zaštiti i vatrogascima te da oni bez goriva neće moći funkcionisati. Odbornici skupštinske većine su ubrzo nakon toga demantovali Stanivukovića.


„Civilna zaštita, ta stavka u materijalu koji je nama dostavljen su rashodi za smještaj, ne za gorivo“ rekao je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić na tvrdnju gradonačelnika Draška Stanivukovića. „Ako je stvarno takav problem, ukoliko gradonačelnik kaže da prihvata amandman, ali da predlaže neku drugu stvavku sa koje ćemo mi skinuti da Civilna zaštita ne bi stala kada je u pitanju gorivo, mi ćemo to prihvatiti“, zaključuje Amidžić.


Gradonačelnik je i na današnjem presu nastavio s pravdanjem sopstvenih postupaka i pogrdnim nazivima i uvredama iznesenim na račun skupštinske većine, te je zaprijetio protestima i barikadama ako se ne usvoje njegovi uslovi.


bottom of page