top of page

Stanivukovićev "mandat" kroz društvene mreže - Od zloupotrebe djece do hvatanja kadra na spomenicima



"Tresla se gora, rodio se miš" po narodnoj, tako najbolje možemo opisati prvih šest mjeseci Draška Stanivukovića na mjestu gradonačelnika Banjaluke.


Od silnih predizbornih obećanja poput Trga za svakoga, davanje 1 KM radnicima koji na posao budu dolazili biciklom, replike fontane iz Parka "Petar Kočić" u Parku "Mladen Stojanović", besplatnog prevoza za penzionere i besplatnih udžbenika za osnovce, smanjenja cijene vode, Muzeja VRS na Kastelu, jeftinije komunalne naknade, 2.000 autobuskih stajališta, Opšte bolnice, nove zgrade Gimnazije, čistog i pitkog Vrbasa, te mnogih drugih, ostade samo mrtvo slovo na papiru.


Od predizbornih obećanja ništa, ali zato su Stanivukovićevi profili na društvenim mrežama puni fotografija i montiranih video snimaka, na kojima ne radi ništa drugo, do pozira.


Kao najmorbidniji primjer, možemo navesti sramno i skandalozno poziranje na spomeniku Spomenka Gostića na Ozrenu, najmlađeg poginulog borca Vojske Republike Srpske.



Toliko morbidno, da su korisnici društvenih mreža jasno stavili do znanja da su zgroženi činjenicom, da bi uradio sve "za dobar kadar", koji je pored svega navedenog i potresan.


Takođe, pored svega pomenutog, tu su još kadrovi sa maloljetnom djecom, kao i bolesnim i nemoćnim licima.


Kao gradonačelnik, morao bi da zna da ovakvo korištenje djece u političke svrhe je u suprotnosti sa pravilima koja regulišu rad političkih organizacija kao i odredbi međunarodnih konvencija kojima se štite prava djeteta.


Neučinjenim do sada, po ko zna koji put je dokazao da nije dorastao funkciji koju ima, ali svakako da izigravanje Instagram lude, uvijek ostaje kao opcija.

bottom of page