top of page

Stanivuković VISI i na stubovima ulične rasvjete: Krši zakon i izaziva BIJES kod penzionera

Na stubovima ulične rasvjete u banjalučkom naselju Budžak osvanule su cerade s Stanivukovićevim promocijama, prikazujući ga kao „cara gospodara“ koji je omogućio besplatne mjesečne karte za javni prevoz penzionerima. Uprkos prijavama građana komunalnoj policiji i Brani Mišiću, koji je nadležan za održavanje rasvjete u gradu, cerade nisu uklonjene. „On krši propise koje je sam postavio. Ovo je za najoštriju kaznu. Brane Mišić nam je potvrdio da ovo nije dozvoljeno te da Grad ne smije da izdaje dozvolu za postavljanje reklamih cerada na stubove ulične rasvjete! Sramota, pokrao je novac da sebe promoviše, dok penzionere smatra za budale. Znamo da im je onemogućeno putovanje u jutarnjim satima od 6 do 8. Kako Stanivukvoić misli da ljudi obave svoje zdravstvene preglede? Zar ne zna da bolnica počinje s radom u sedam sati?“ - rekli su ogorčeni građani.


Za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića uveliko je počela predizborna kampanja. Na svakom ćošku grada postavljeni su plakati s njegovim imenom i prezimenom, čime se grubo krši zakon o javnom oglašavanju na gradskom području.


Stanivuković je čak i logo svoje stranke „ugravirao“ na kartice koje su uručene penzionerima za besplatan prevoz umjesto logotipa grada Banjaluka.Podsjećamo, političko oglašavanje, kojim se promovišu političke stranke, koalicije i njihovi programi i kandidati, i vode predizborne kampanje, može biti samo u periodu proglašene predizborne kampanje.

 

Takođe, plakati mogu da se lijepe na samo za to predviđenim prostorima za plakatiranje (info-panoi, info-stubovi), na sopstvenim (privremenim i pokretnim) propagandnim panoima, pokretnim ogradama i žardinjerama, i na zakupljenim prostorima pravnih i fizičkih lica u skladu sa Odlukom o javnom oglašavanju na gradskom području.

Comments


bottom of page