top of page

Stanivuković prisvojio luksuzni namještaj za svoje goste

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odmah nakon što je preuzeo vlast u Banjaluci digao je veliku prašinu oko stilskog namještaja te je početkom godine tvrdio kako je namještaj navodno kupljen za potrebe kancelarije bivšeg šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Mladena Ćućuna.


,,Vrijeme neracionalnog trošenja, lažnog luksuza i bahatosti u našem gradu postaje prošlost’’, rekao je Stanivuković i dodao kako će Gradska uprava namještaj prodati putem licitacije.


Ubrzo je došlo do promjene plana, pa su pojedini mediji objavili kako će stilski namještaj ipak biti ustupljen Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.


,,Namještaj ćemo dati Banskom dvoru. U pitanju je stilski namještaj i ne znam šta bi drugo s njim mogli uraditi. Siguran sam da će ta ustanova kulture naći odgovarajuću svrhu za njega’’, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, objašnjavajući ovu odluku gradske administracije.


Na kraju, namještaj nije završio na licitaciji, niti ustupljen Kulturnom centru Banski dvor, već u kabinetu Draška Stanivukovića.


Ono što su drugi započeli, a za šta ih je oštro optuživao, sam je nastavio. Gradonačelnik Banjaluke platio je namještaj nabavljen direktnim sporazumom, onim zbog koga je danima prstom upirao u nekadašnjeg prvog čovjeka banjalučke Civilne zaštite.


I za to je iz gradske kase izdvojio više novca, nego prethodna administracija.


,,Taj namještaj je vjerovatno do 6 hiljada maraka, pretpostavljam 3,4 hiljade, mislim da je u pitanju bio jedan sto i stolica, ali ne znam sve detalje’’, kazao je Draško Stanivuković.


Na tom namještaju ugostio je i gradonačelnicu Srajeva Benjaminu Karić.


Gradonačelnik Banjaluke je nastavio praksu ne ispunjavanja svojih obećanja iako je nastupivši na dužnost obećao kako „više ništa neće biti isto“.


Stanivuković ni tada nije govorio istinu i slagao je svoje sugrađane jer sporni namještaj koji sada krasi njegovu kancelariju, prodao nije, već zadržao.




bottom of page