top of page

Stanivuković prećutno odobrio: Privatni vrtići u Banjoj Luci poskupljuju

Posljednjih dana dobijamo informacije od roditelja o poskupljenju usluga privatnih vrtića. Poskupljenja se kreću u prosjeku između 40 i 80KM.

Informacije iz prve ruke dobili smo od sugrađanke Nataše Đ. koja ističe kako je djevojčicu prijavila za jedan od privatnih vrtića prošle godine u ovo doba.


,,Djevojčica je trebala da krene u vrtić sada u avgustu, međutim kad sam pozvala vrtić da vidim kada mogu da dovedem dijete rekli su mi da mjesta još ima i da mogu da je dovedem kad god želim. Dodali su da su dužni da naglase da vrtić od avgusta mjeseca poskupljuje na 330KM, a prvobitna cijena usluge je bila 250KM. Rekla sam automatski da odustajem. Što je previše, previše je'', razočarano ističe Nataša.


Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, najavio je plaćanje subvencija za privatne vrtiće, kao mjeru pomoći roditeljima, tako da se cijena izjednači sa onom u državnim vrtićima.


Podsjetimo, gradonačelnik je poručio roditeljima da će subvencije biti isplaćivanje do desetog u mjesecu, što nije bio slučaj za mjesec jul. Roditelji su se prije desetak dana požalili kako nisu dobili ni marku na račune, iako je prošlo skoro deset dana od obećanog roka.


Stanivuković je očigledno bio obaviješten o namjeri poskupljenja i prećutno je sve odobrio, tako da roditelji od ove subvencije svakako nemaju ništa.


Roditelje po povratku sa godišnjih odmora očekuje neizvjesna sezona u banjalučkim vrtićima.


Usluge su skuplje, subvencije nemaju efekta, a gradonačelnik se ne oglašava po ovom pitanju.

bottom of page