top of page

Stanivuković obećao vodu i kanalizaciju, kuće četiri kilometra od centra priključene na septičke

Jedno od obećanja sadašnjeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića tokom predizborne borbe, a i kasnije, bilo je da će svi građani imati vodu i priključak na kanalizaciju.



Ipak, da neće sve biti baš tako svjedoči i slučaj iz naselja Kumsale, udaljenog manje četiri kilometra od centra grada.


U Moravskoj ulici pojedini mještani i dalje nemaju kanalizaciju već su priključeni na septičke jame.


Da sve bude još gore, kuće u istoj ulici ali samo preko puta priključene su na gradsku kanalizaciju, tako da ove koje nisu dijeli samo 30-ak metara od tog priključka.


Kako su nam mještani ispričali, prošle godine bilo je priče da bi radovi za priključak ovih kuća na gradsku kanalizaciju mogli početi u 2021, ali to se sada navodno ne spominje.


"Navodno je bilo planirano da se sredstva izdvoje za nas i da radovi počnu ove godine. Sada to niko više i ne spominje. Gradonačelnik nije nijednom došao u naše naselje, a hoda po drugim gradovima", rekao nam je jedan mještanin.


On podsjeća da je ovo naselje skoro potpuno zapostavljeno, jer je donedavno javna rasvjeta bila u prekidu, rupe na putu se nasipaju pijeskom, a košenje trave je bilo zapostavljeno, pa su njegove komšije kosile dječije igralište kako bi djeca mogla bezbrižno da se igraju.

bottom of page