top of page

Stanivuković "kešira" 600.000 KM: Novi Mercedes AMG G klase i luksuzni penthouse kao sitnica

U jeku predizborne kampanje, a na izmaku mandata kod "dragonačelnika" cvjeta cvijeće. Kupuju se nekretnine, skupocijeni automobili, mijenjaju se regulacioni planovi, dobijaju se procenti...Tako je gradonačelnik "počašćen" sa nekretninom u naselju Krajina sa stanom od 130 kvadrata, kao nagradu za izmjenu regulacionog plana, a "zaradio je" i novi mercedes AMG G klase. U par dana iskeširao 600.000 KM



Gradonačelniki Banjaluke Draško Stanivuković i njegovi najbliži saradnici dobro su se uplusali za četiri godine mandata. Tako je u kuću Stanivukovića stigao još jedan skupocijeni automobil koji košta 300.000 KM, odnosno 275 prosječnih plata. Da, dobro ste pročitali. U pitanju je mercedes AMG G klase, koji će dopuniti njihov vozni park.


Naime, Stanivuković se dobro ugradio u izmjenu silnih regulacionih planova u Banjaluci, kada je na ruku išao samo lokalnim tajkunima, ali ne i građanima, tako da je za njega kupovina novog automobila sitnica. Da je uz dobar automobil potrebna i dobra nekretnina govori i podatak da je Stanivuković kod Ruskog hrama u naselju Krajina od investitora na poklon dobio penthous od 130 kvadrata.



Cijena, opet sitnica. Umjesto 3.800 KM koliko košta kvadrat stana na toj lokaciji, gradonačelnik ga je dobio ispod svake cijene, pa je tako nekretninu kupio po cijeni od 2.300 KM (vrijednost iz poreske prijave) po metru kvadratnom. Kad se sve pomnoži Stanivuković je stančinu platio 300.000 KM.


Tako je gradonačelnik Banjaluke u samo par dana za automobil i stan iskeširao 600.000 KM. Automobil se vodi na ime njegovog brata Gorana Stanivukovića, a automobil je plaćen 314.923 KM.


Imaju Stanivukovići para, ali ne baš toliko. A kako je i moguće kad je otac Dragan rasprodao pola poslova kako bi platio kampanju svog sina, koji sad novac brzinom munje vraća u zajedničku kasu Stanivukovića.


A vi dragi građani, gušite se bez kapi vode na plus 40, dok gradonačelnik sabira nekretnine i automobile kao salvete.

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page