top of page

Stanivuković i konkursi: Šta je istina, a šta predizborna obećanja?

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, u svojim je predizbornim obećanjima, između svega ostalog, najavljivao je formiranje eskpertske Gradske uprave, i kako će se sve i jedan radnik zapošljavati regularno putem konkursa. Zaposleni Gradske uprave mjesecima trpe poniženja i ucjene od strane gradonačelnika, o čemu su počeli javno da govore.


,,Stvorićemo prvu ekspertsku Gradsku upravu. To podrazumijeva da će se svi načelnici, direktori javnih preduzeća, rukovodioci birati na javnom konkursu. Na konkursu će prolaziti najbolji, najkompetentniji i najstručniji iz raznih oblasti koje moraju biti zastupljene kako bi jedan grad mogao da kvalitetno funkcioniše. Do sada je to bio politički postizborni plijen, na način da gledajući koje funkcije pripadaju kojoj političkoj stranci, stranka stavlja svoje najaktivnije političke figure, bez obrzira na stručnost i znanje. Ovim šaljemo jasnu poruku da će se u Banjaluci moći i morati napredovati bez članske karte i po onom koliko imate znanja i umijete uraditi svojim rukama. Ovakva ekspertska, efikasna i brza gradska administracija sa javnim konkursima za sve pozicije u upravi stvoriće najbolje uslove za razvoj ekonomje, za nove poslove i za odlične plate'', obećavao je Stanivuković.


Danas je stanje ,,malo'' drugačije. Stanivuković je u Gradskoj upravi izmislio nekoliko pozicija i na ta mjesta zaposlio ljude sa članskom kartom PDP-a.


Primio je preko 150 ljudi u radni odnos, i to bez i jednog objavljenog konkursa.


Iako je obećao da će dovesti sve same stručnjake na mjesta načelnika i rukovodilaca, to se nije desilo. Veliki procenat odjeljenja Gradske uprave nema načenika, ni nakon dvije godine, već samo potpisnike.



bottom of page