top of page

Sramota u Lazarevu: Naselje zapušteno pune dvije godine (FOTO)

Ogromni problemi u banjalučkom naselju Lazarevo 1 ne rješavaju se unazad dvije godine. Udarne rupe, začepljeni kanalizacioni odvodi, dotrajala i izblijedila horizontalna signalizacija, divlje deponije, nedostatak kontejnera samo su neki od problema koji zadaju glavobolje mještanima. Njihovi pokušaji da ih nadležni čuju do sada su bili bezuspješni, ali se nadaju da će se nešto promijeniti u toku proljećne akcije uređenja grada.




Osim loše kanalizacije i potpuno uništenih ulica u ovom banjalučkom naselju na listi komunalnih problema je i nedostatak kontejnera, zbog čega su nastale divlje deponije oko poslovnih objekata. Podsjećamo, kontejneri koji su se godinama nalazili u ovom banjalučkom naselju su uklonjeni pa su na mjestima gdje se nekada odlagalo smeće nikle divlje deponije.



„Oni trebaju vratiti kontejnere u poslovnu zonu i to je problem koji oni ne shvataju“, rekao je za naš portal Igor Vidović, predsjednik MZ Lazarevo 1.






Koliko je ova Mjesna zajednica zapuštena od strane nadležnih naročito je vidljivo u proljeće i ljeto. Javne površine se ne kose te se pretvaraju u legla zmija, tvrde mještani, koji ističu da su sve probleme više puta prijavljivali gradskim službama i zahtijevali da se parcele pored glavnih saobraćajnica urede ali od njihovog apela nije bilo ništa.








bottom of page