top of page

SRAMNO: Stanivuković isključio direktoricu škole iz protokola; Tatjana Vilendečić stajala dok su zvaničnici sjedili

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, obišao je juče zajedno sa ministrom odbrane Srbije, Milošem Vučevićem, novootvorenu školu u banjalučkom naselju Ada. Rukovodstvo škole ugostilo je zvanice, međutim, Stanivuković je još jednom pokazao nepoštovanje prema direktorici škole, Tatjani Vilendečić, koju je još jednom izbacio iz cijele priče i za koju nije bilo mjesta među visokim zvaničnicima.




Tatjana Vilendečić, direktorica Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku, ujedno i područne škole u Adi, sve vrijeme je stajala u holu škole, dok je Stanivuković sjedio zajedno sa ostalim zvaničnicima tokom trajanja priredbe koju su đaci pripremili za goste.


Podsjećamo, gradnju područne osnovne škole u naselju Ada finansirala je Srbija, a Gradska uprava je od početka gradnje škole ignorisala direktoricu Tatjanu Vilendečić. U školu je uloženo 4 miliona KM, škola je početkom septembra završena, a Stanivuković je nakon toga sa grupom izvođača koju predvodi firma "Graditelj" iz Teslića, a koji su gradili školu, ugovorio novi posao vrijedan 782.163 KM sa PDV-om, a koji se odnosio na izvođenje nepredviđenih radova, čemu se protivila direktorica ove škole.


Podsjećamo, ranije je takođe bilo rasprava oko natpisa nove osnovne škole u banjalučkom naselju Ada.


Škola koja je izgrađena u avgustu je područna škola Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku, pa po pravilu treba da nosi isti takav naziv. Za posljednji skandal potrudio se lično gradonačelnik Stanivuković, koji se samoinicijativno popeo na skelu te postavio naziv "Kosovo i Metohija", zbunivši tako đake, roditelje ali i cjelokupnu javnost u Srpskoj.

bottom of page