top of page

SRAMNO! Penzioneri godinu dana čekaju na obećanih 100 KM


Prvi čovjek Grada Draško Stanivuković osim što je sebi pripisao prijedlog podrške penzionerima u vidu 100 KM od odbornika SNSD-a, a koji su bili pravi inicijatori, pomenutu podršku nakon godinu dana gradonačelnik nije isplatio.



Skupštinska većina je amandmanom na budžet Grada tražila sredstva kojima će se obezbijediti po 100 KM, a ta sredstava su iz SNSD-a namijenili za plaćanje računa “Elektrokrajini”, odnosno za finansiranje električne energije za preko 40.000 banjalučkih penzionera, a što se ni danas nije relizovalo s obzirom da se gradonačelnik i dalje vodi politikom pravdanja, a ne rješenja.


Podsjećamo, penzioneri su se 19. septembra 2022. godine nakon devet mjeseci čekanja mirno okupili kod Gradske uprave kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenih obećanja. Tada okupljeni penzioneri na čelu sa predsjednikom Udruženja penzionera Banja Luka Zoranom Uletilovićem jednoglasno kazali kako oni imaju najgori položaj u odnosu na penzionere u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske jer Grad ne mari za njih i njihove potrebe.


Odbornici skupštinske većine nekoliko puta su išli sa ovom inicijativom prema gradonačelniku Stanivukoviću, međutim bezuspješno.


S obzirom da je kraj godine, a uz postojeća poskupljenja s kojima se bori cjelokupna svjetska populacija, a koja najteže pada onima najstarijima ova podrška bi mnogo olakšala penzionerima u Banjoj Luci što su i sami potvrdili.


Dok gradonačelnik Stanivuković i danas nakon godinu dana bježi od odgovornosti prebacujući je na skupštinsku većinu, banjalučki penzioneri bi mogli i u Novu godinu ući bez obećane podrške.


bottom of page