top of page

Podrškom SNSD-a osobe sa ivaliditetom i i poteškoćama u razvoju dobile besplatan javni prevoz

Updated: Sep 19, 2023

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Grada podrškom odbornika SNSD-a donesena je značajna odluka koja će unaprijediti život osoba sa invaliditetom i osoba sa poteškoćama u razvoju. Odluka se odnosi na proširenje prava na subvenciju za javni i gradski prevoz, a nova kategorija obuhvata osobe sa invaliditetom, omogućavajući im besplatan javni prevoz.



Na vanrednoj sjednici skupštine grada Banjaluka za direktora Doma zdravlja ponovo je imenovana Nevena Todorović.


Odbornik SNSD-a, Bojan Pećanac, izrazio je zadovoljstvo podrškom koju je amandman dobio od strane drugih odbornika i članova koalicije.


"Drago nam je što smo dobili podršku ostalih odbornika i članova koalicije. Mislim da je ovo izuzetno važna odluka koja će omogućiti osobama sa invaliditetom i osobama sa poteškoćama u razvoju da imaju dodatnu subvenciju od Grada", izjavio je Pećanac.


Odbornik Pećanac je takođe naglasio da pored strožijih kazni koje su uvedene za neovlašteno parkiranje na mjestima namjenjenim osobama sa invaliditetom, kada se ovim promjenama doda i besplatan javni prevoz za ove kategorije građana, koje će uskoro biti objavljene u Službenom Glasniku, Pećanac smatra da je postignut značajan napredak.


Usvojena je odluka i o Depotu i proširiće se prostor deponije.

bottom of page