top of page

Skrivena poslastica: Slanina i pržena jaja za elitu u Gradskoj upravi

Updated: Jul 14, 2023

Radnici u Gradskoj upravi Banjaluka suočavaju se s ozbiljnim problemima u vezi s mobingom, zloupotrebom i privilegijama unutar institucije. Nedavno pristigle informacije otkrivaju da elitni odred iz kabineta gradonačelnika uživa u posebnom doručku pripremljenom samo za njihove odabrane članove, dok se ostali radnici u Gradskoj upravi suočavaju s lošim materijalnim položajem i nepoštovanjem njihovih prava.



Naš izvor, a ujedno i radnik Gradske uprave podijelio je informaciju o tome kako se u prostorijama Gradske uprave širi miris prženih jaja i slanine u jutarnjim satima. Nakon što su upitali o ovome, dobili su saznanje da se radi o pripremi keto obroka za članove kabineta i gradonačelnika prema unaprijed utvrđenom planu. Međutim, postavlja se pitanje da li cafe koji posluje u sklopu Aqvane, a zadužen je za pripremu hrane, ispunjava sve potrebne uslove za to.


“Upitno je da li cafe ispunjava uslove za pripremu hrane i možda bi trebalo podnijeti prijavu nadležnoj inspekciji u vezi sa tim”, stoji u poruci. Podsjećamo, Akvana se nalazi u teškom materijalnom stanju, ali pored toga sprema džabne obroke za Draškov elitni odred što su radili i u predizbornoj kampanji, a o čemu smo ranije pisali.


Takođe, u poruci koja je pristigla na mejl našeg portal stoji da se zaposleni u Gradskoj upravi suočavaju s teškom materijalnom situacijom, s obzirom na mizerna primanja koja su neusklađena s današnjom inflacijom i primanjima u republičkim organima uprave. Diplomirani inženjeri s dugogodišnjim iskustvom, potrebnim referencama i licencama primaju neto plate od 1200 KM do 1300 KM. S druge strane, odabrani poslušnici iz kabineta imaju znatno veće plate zbog izmišljenih stimulacija i statusa koordinatora, koji često nemaju stvarne radnike kojima bi koordinirali.


Modna patrola na ulazu Gradske uprave


Naš izvor otkriva da je nedavno na ulazu u Gradskoj upravi postavljena modna patrola koja je kontrolisala dolazak zaposlenih na posao i prijetila disciplinskim postupcima i sankcijama radnicima koji nisu poslušnici.


“Čak su i neki banalni razlozi poput napadnog šminkanja, neobrijane brade ili odjeće postali razlog za mobing i maltretiranje nepodobnih radnika. U jednom slučaju, jednoj koleginici čak je zabranjeno nošenje cipela koje su joj neophodne zbog deformiteta na stopalima”, tvrdi naš izvor te dodaje da je na radničkim sportskim igrama prisustvovalo više od stotinu odabranih poslušnika.


“Mnogi od tih poslušnika su koordinatori, šefovi savjetnici ili imaju razne privilegije koje im osigurava gradonačelnik. Ove informacije potvrđuju i činjenicu da su neki gosti na tim igrama, uključujući i osobe koje nisu radnici GU, prisustvovali o trošku sindikata, koji se oduzima od zarada svih zaposlenih Gradske uprave”, stoji u poruci.


bottom of page