top of page

Siva eminencija i stvarni šef kadrovske službe SDS, Vlado Trišić, danima ne stiže prebrojati udarce

Neprikosnovena siva eminencija i stvarni šef kadrovske službe SDS-a, Vlado Trišić, ovih dana ne stiže prebrojati udarce. I drugi pišu o njegovoj „nervozi”, dok mu u studiju gostuje mlađahni Milan Petrović, novoizabrani poslanik SDS-a iz Prnjavora.Ovaj pretedent na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske u emisiji, 18.novembra, je govorio o tome da „neće dopustiti da RTV BN, PDP i Nebojša Vukanović uvlače SDS u zlu krv u republičkom parlamentu”.


Izvor iz RTV BN javlja nam da je Trišić danima na rubu nervnog sloma, a da je ona izjava kap koja je prelila čašu.


Izvjesno je da će se mladi Petrović pridružitu drugim SDS-ovcima na Trišićevoj „crnoj listi”, kao što su Milan Miličević, Darko Babalj, Sonja Karadžić Jovičević, Tomica Stojanović i mnogi drugi.


Upitna je, tvrde upućeni, i sudbina mladog Petrovića u samom Klubu poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske nakon iznesenih stavova, s obzirom da je šef Kluba Vukota Govedarica jedan od dva najveća miljenika Vlade Trišića.


Drugi je Mladen Bosić.


S druge strane, Milan Miličević je taj koji živi u najvećem strahu od Vlade Trišića i ne samo od njega.


Jelena Dabarčić, svojevremeno portparol SDS-a bez ijednog istupa u medijima, zaslužna je za zatvaranje vrata SDS-a svim medijima sa sjedištem u Srpskoj, osim Trišićevog i nanošenje ogromne štete stranci pod vodstvom Mladen Bosića.


Članstvu i funkcionerima odavno je jasno kako funkcioniše „ljubav” SDS-a sa Trišićem – koliko para, toliko muzike, ali samo za odabrane, van „Vladine crne liste”.


Čim para nestane, vrata RTV i portala gromoglasno se zatvaraju i nastaje tišina koja ih boli.


Do slijedeće uplate, urgentno.


Providna igra kojom Trišić zapravo dozira opoziciju u medijima u Srpskoj doprinjela je da opozicionari njemu u ruke stave sve poluge kadrovske politike u „dolarskoj protivvrijendosti” za i kroz medijsku zastupljenost SDS-a i sistema „nagrade i kazne” za (ne)poslušne.


Dva Petrovića, Ljubiša i Milan, dobili su svoja mjesta na Trišićevoj listi – Ljubiša pokorno sluša i radi sve što mu se kaže, a mladi Milan je izgleda gostovao prvi i posljednji put. Trišićeva „crna lista” se širi.


Bahato manipulisanje kadrovima iz vrha SDS-a, dosadilo je običnim članovima, pa su preko društvenih mreža počeli da šalju vrlo jasne poruke kako Trišiću, tako i u vrhu stranke, sklonom strahu i povijanju po željama i planovima vlasnika opozicionog medija u Srpskoj, koji više ni maloj djeci ne može prodati priču o profesionalizmu.


Autor:faktormagazin, foto: faktormagazin

bottom of page