top of page

Sipahi-Đajić: Dogovorena saradnja u interesu građana Srpske


Doktor Armend Sipahi, angažovan u bolnicama Medipol i Gaziosmanpaša u Istanbulu, posjetio je Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.



Tim povodom upriličen je sastanak sa poslovodstvom UKC-a Srpske na kojem je doktor Sipahi predstavio rad i aktivnosti ovih bolnica.


Na sastanku su se razmatrale i mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa UKC-om Srpske.


- Zahvaljujem se menadžmentu UKC-a Srpske, posebno profesoru doktoru Vladi Đajiću. Impresioniran sam onim što sam danas vidio. Imao sam priliku da obiđem operacione sale, Hematologiju, Onkologiju i tako dalje. Impresioniran sam Odjeljenjem hematoonkologije, oni rade odličan posao koristeći najmodernije terapije - istakao je doktor Sipahi.


Sipahi je poručio da je on ekskluzivni predstavnik dvije medicinske grupacije u Turskoj, u Istanbulu i da su obje bolnice univerzitetske što, prema njegovim riječima, daje priliku da ponude medicinsku edukaciju.


- Zato smo se dogovorili sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da primamo pacijente iz vaše zemlje. To je sve podržala naša ambasada, a upriličen je i niz posjeta osoblja bolnica uključujući UKC Srpske. Na osnovu dobrih odnosa naše dvije zemlje želimo da ponudimo edukaciju u onim područjima u kojima je to potrebno. Vrlo mi je drago što sam danas ovdje i zahvalan sam na gostoprimstvu i što sam imao priliku da vidim kapacitete ove bolnice. Mislim da ćemo uraditi odličan posao - rekao je doktor Sipahi.


Đajić je poručio da je njihova želja saradnja sa svima onima koji dobro rade i koji imaju šta da ponude našim pacijentima i našim zdravstvenim radnicima.


- Ovdje su bili ljekari iz cijele Evrope i iz Rusije. Prije desetak dana bio je eminentni stručnjak iz Amerike i danas je sa nama eminentni stručnjak iz Turske. Danas smo dogovorili saradnju u interesu građana Srpske, kako bi naši pacijenti koji ne mogu da se liječe ovdje, mogli da idu u Tursku na nastavak liječenja. Istovremeno smo dogovorili saradnju u smislu slanja naših ljekara u Tursku na edukaciju, kao i dolazak stručnjaka iz Turske koji će raditi sa našim ljekarima i prenositi im znanje. Hvala kolegi iz Turske na dobronamjernoj želji za iskrenom saradnjom - naglasio je doktor Đajić.

bottom of page