top of page

SDS-ov debakl u Banjaluci

Priča se o debaklu SDS-a na izborima za članove Savjeta mjesnih zajednica. Povjerenik Gradskog odbora SDS Banjaluka i zamjenik predsjednika stranke Milan Radović nedavno se hvalio da je rejting ove stranke iz dana u dan sve veći. Međutim, izbori su pokazali da narod nije prepoznao ovu stranku, a za Radovića čak ni komšije glasale nisu.


Ovo je jasan pokazatelj da se stranka nalazi na putu velikog gašenja. Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić koji je sa Radovićem, podjećamo, nedavno razmjenjivao žestoke optužbe u javnosti sada traži da predsjedništvo SDS-a podnese ostavku.


Izbori za članove mjesnih zajednica potvrdili su sve što sam prije godinu dana rekao: da je stranka u krizi, da je u Banjaluci i Krajini uništena i da se sve to krije zbog raspodjele moći i fotelja, naveo je na svom Facebook profilu Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


„Rukovodstvo SDS-a gubitničko“, dodaje Šešić.


„Gubitničko je po više osnova, ali je dovoljno pogledati zadnjih godinu dana i vidjeti da je rukovodstvo SDS-a katastrofalno izgubilo u Doboju, Prijedoru, a sada i u Banjoj Luci. Rezultat izbora za savjete mjesnih zajednica je očekivan, jer stranka ne postoji, a priča o novom SDS-u u Banjoj Luci je farsa“, napisao je Šešić.


Iako je Radović tvrdio da je SDS u Banjaluci konsolidovana te kako pristižu novi članovi, Šešić kaže da je i poslije 14 mjeseci „konsolidacije“ gradskog odbora isto.


„Stranke nema i ne može da je bude ako znamo da se Banjom Lukom upravlja iz Sarajeva i Beograda. SDS-om u Krajini upravljaju oni koji ne znaju nabrojati ni pola naselja u gradu. Sve se to dešava uz podršku rukovodstva u kojem se niko nikome ne suprotstavlja zbog pozicija na narednim izborima. Kolika je borba za fotelje potvrđuje i Šarovićevo insistiranje da se izbori održe u oktobru iako je stranka u haosu i iako nije mijenjan Izborni zakon za koji je tvrdio da je loš. Svjesni su toga svi u Predsjedništvu SDS-a, kao što su svjesni da ne mogu pobijediti. Ali, cilj nisu promjene i narod, već pozicije i fotelje. Svu energiju su usmjerili na obračun sa neistomišljenicima, među kojima sam i ja. Najveći uspjeh SDS-a, ali i opozicije, jeste da su izgubili i Banju Luku, pa se postavlja pitanje za koga rade?“, upitao je Šešić.


Istakao je da treba biti iskren i reći da je do pobjede u pojedinim mjesnim zajednicama došlo zahvaljujući aktivnošću PDP-a i pojedinih članova SDS-a.


Činjenica je da u opoziciji nema ljudi za promjene, a to svakako potvrđuju i njihovi katastrofalni rezultati u politici.


bottom of page