top of page

Saradnju sa Dodikom Stanivuković pravda „političkom zrelošću“

„Politika nije reći sve što ti je na umu. Politika nije uraditi onaj prvi potez na koji te emocije povedu“- riječi su gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji se po svemu sudeći služi dvostrukim aršinima da „zamaskira“ svoje priklanjanje politici SNSD-a.



Ako se vratimo unazad, kada se taj isti gradonačelnik kroz svoje dosadašnje političko djelovanje borio izričito protiv, kako je tada tvrdio "kriminala i korupcije, protiv političke propagande" SNSD-a, postavlja se pitanje gdje su sada nestali njegovi kodeksi.


Da ne spominjemo i to da je opozicija itekako ogorčena Draškovim postupcima, počev od izborne kampanje gdje se on nije pojavljivao na protestima da pruži podršku svojim političkim saradnicima.


A kako sada vidimo, tu istu podršku daje predsjedniku Miloradu Dodiku, sastajući se sa njim na bitnim sastancima i događajima.


Da je njegova promjena vidna, svjedoče izjave predsjednika PDP-a Branislava Borenovića gdje navodi da PDP podržava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na bazi politika koje je promovisao isključivo tokom kampanje 2020. godine i na bazi onih politika kojima je tada pobijedio.


Po svemu sudeći, vidimo da Stanivuković svoje poteze koji su evidentni, pripisuje kako on tvrdi političkoj zrelosti u cilju kako bi opravdao saradnju sa budućim predsjednikom Srpske.



Kakav je sledeći potez smislio gradonačelnik, da li će izvršiti udar u PDP-u, osnovati svoju stranku ili će ipak javno priznati da će svoje političke korake usmjeriti prema do juče najvećem političkom rivalu, za sada nam ostaje nepoznato.


bottom of page