top of page

Saobraćajne trake nevidljive, vozači voze napamet; Obrisala se saobraćajna revolucija FOTO

Nakon uvođenja "saobraćajne revolucije" od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića, ona se zaista jeste i desila. Vozačima više trake nisu potrebne, voze napamet. Nemaju automobile s autopilotom, već su vozači obučeni da voze napamet po gradu. Nijedna saobraćajna traka više nije vidljiva u gradu, a saobraćajnih nesreća je sve više.



Zimus je gradonačelnik Banjaluek silne novce bacio u saobraćajnu revoluciju, za koju je rekao da će rasteretiti saobraćaj, te da će ova revolucija biti potpuno novi korak za Banjaluku. I bila je... Vozači voze bez traka, bez saobraćajnih znakova, odnosno voze napamet.


Prestorojavanje je je i dalje rak rana većini vozača, s obzirom da se svakodnevno dešavaju manje saobraćajne nesreće jer vozači, htjeli ili ne htjeli, idu pravcem koji su navikli jer nova pravila nisu vidljiva, niti su saobraćajne trake označene.


Tako se kod Narodne skupštine i MTEL-a vrlo često vozači prestrojavaju u desnu traku u pravcu ka berzi, a kreću se pravo, što je nekada bio slučaj. I kad pređu tu kritičnu raskrsnicu, dočeka ih prestrojavanje kod Emporiuma, odnosno kod Medicinske elektronike, gdje se na ne vidi nijedna traka. Ono što se kao i nazire, vidljivo je kad nema gužve, a ukoliko padne i koja kap kiše trake su potpuno nevidljive.


Ništa bolja situacija nije ni kod kružnog toga "štipaljka" gdje su vozači prinuđeni da nagađaju kojim pravcem da idu. Tako vrlo često se vide vozači koji idu u suprotnom pravcu, ili pogrešnom trakom... Sve to je donijela "magična saobraćajna revolucija" Draška Stanivukovića.


Podsjećamo, prilikom dolaska na vlast Stanivuković je obećao da će sankcionisati sve one izvođače radova koji svoj posao ne budu radili kako treba. Tako je jednom sankcionisao firmu koja je loše ofarbala saobraćajne trake na putu jer su se iste bro obrisale. Evo, građani Banjaluke i danas čekaju novu kaznu jer je Banjaluka trenutno kao blijedi poligon za vožnju automobila.







Recent Posts

See All

Comments


bottom of page