top of page

Ručao u menzi i častio kuvarice: Dodik najavio besplatan smještaj za studente u Banjaluci

Smještaj u domovima u Srpskoj biće besplatan za sve studente, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za medije povodom obilaska studentskih paviljona u Banjaluci.



Dodik je dodao da će jedina obaveza studenata biti da budu uspješni na fakultetima i da polažu ispite.


“Cijena hrane u menzi će biti simbolična, tri obroka dnevno biće tri marke”, tvrdi on.

On je takođe i sam obišao menzu i čitaonicu i tom prilikom je porazgovarao sa studentima, ali se i sam podsjetio svojih studentskih dana.


“Biće lijepo ponovo ući u menzu, ovo nisu domovi i menze u kojima sam ja boravio i jeo, ovo su moderni paviljoni”, zaključio je Dodik, a onda otišao u studentsku menzu na ručak.


Sa menija je odabrao supu, grašak i piletinu, a na pitanje novinara kako mu se ručak dopao, Dodik je rekao da je kvalitet hrane odličan, a i količina.



“Zaista fenomalan ukus, a porcija je baš obilna. Za mene možda i previše, jer ganjam neku dijetu, ali za ove mlade ljude odlično”, rekao je Dodik.


Prije ručka, čekajući u redu, kuvarice je počastio sa 100 KM.


Nakon ručka, Dodik je sa studentima otišao i na kafu. Priznao je da kafu, inače, ne pije, ali je odlučio da danas prekrši to pravilo. Na pitanje konobara kakvu kafu želi, rekao je: “Najbolju!”


Jedan od studenata, Marko Ćurko, ponudio se da goste počasti kafom, ali je Dodik to odbio, rekavši mu da će kafu platiti kad bude zarađivao.



Izvor/Foto: BL portal

bottom of page