top of page

Revizorski Tim ne radi ništa, a prima mjesečno 1800 KM naknade

Kako uzimati platu, a ne raditi ništa čist primjer je Tim za reviziju Gradske uprave koji je formiran od strane gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića 20.12.2020. godine. Članovi u ovom timu dobijaju 1800KM za poziciju na koju su izabrani.


Od formiranja gradskog Tima za reviziju do danas predstavljeno je samo nekoliko izvještaja. Nakon nekoliko mjeseci potpune tišine, Stanivuković je krajem januara ove godine najavljivao novi izvještaj Tima za reviziju, međutim, ponovo je slagao. Javnosti i ovaj put nije ništa predočeno.


Ključna pitanja i dalje su otvorena - korupcija, nepotizam, transparentnost i efikasniji rad Gradske uprave.


Stanivuković je na poziciji gradonačelnika više od godinu dana, osim bombastičnih najava učinak Tima za reviziju dosad je ravan nuli. Možda jedino obećanje koje je ispunio jeste da će Tim za reviziju raditi po njegovom ,,nalogu, zahtjevu i uputstvima” što znači da se isključivo bavi prošlošću i bivšom administracijom umjesto današnjicom.


Podsjećamo, U Timu za reviziju u početku je bilo pet članova. Kako je vrijeme odmicalo, napustili su ga najprofesionalniji. Ona koja iz Tima prva odlazi bila je Diana Cvijić, predsjednica tima, kao i ovlašteni revizor. U ranijim pisanjima medija, Diana je tim napustila nakon 15 dana, a razlog je bio potpisivanje kriminalnog Aneksa 4, kojim su gradonačelnik i njegov gradski menadžer Bojan Kresojević olakšali gradsku kasu za 329.999, 4 KM. Novac je poklonjen firmi ,,Kozara putevi’’ za nepostojeće radove na već završenom mostu u Srpskim Toplicama. Diana Cvijić, koja je poznati revizor i radi u jednoj od najvećih osiguravajućih kuća u Republici Srpskoj, kako pišu mediji, potpuno razočarana nije mogla preći preko ove kriminalne radnje. I Jovana Kisin zbog iste stvari odlazi iz tima.


U timu su ostali advokat Dario Sandić, kao spoljni saradnik, te dvoje uposlenika Gradske uprave – Jelena Kos, inženjer građevine i pravnica Sanja Bukara, ali rezultata njihovog rada i dalje nema. Gradonačelnik je obećavao i dolazak revizorske kuće iz Beograda, koja se nikada nije pojavila u Banjaluci.


Stanivuković je u mnogo čemu iznevjerio birače koji su mu dali povjerenje 2020. godine što se pokazalo i na nedavno održanim izborima za Savjete mjesnih zajednica kada građani nisu dali svoje povjerenje i glas onima koji su predstavljali PDP listu jer je Stanivuković vodio istu kampanju kao i za prethodne izbore, a koja se zasnivala samo na praznim obećanjima.




bottom of page