top of page

Republika Srpska se nada pobjedi "orlova"

Ni malo lak protivnik, a nadanja ogromna. Svjesna je toga Republika Srpska koja s nestrpljenjem očekuje prvi sudijski zvižduk u Dohi. Bez obzira na snagu Brazila, navijači priželjkuju istorijsku pobjedu "orlova" protiv petostrukih šampiona svijeta.



Rijetko ko iz Banjaluke u 20 časova neće sjediti ispred malih ekrana i svu svoju energiju usmjeravati prema Kataru i reprezentaciji Srbije.


Anketa:


"Ja očekujem pobjedu, mislim da mi možemo iznaditi. Ništa manje ne očekujem".


- Šta ti očekuješ, pratiš li inače fudbal?


"Pa, inače ne, ali večeras moram. Radim, pa ću u sklopu posla da bacim pogled", kaže banjalučanka.


"Inače i Beogradu živim",


- Kakvo je stanje u BG-u kada su ovako važne utakmice, da li je drugačije nego u BL?


"Uzburkano, ali i ovdje je isto, ista je priča", kažu građani Banjaluke.


U Banjaluci je napeto, a kako je tek u Kataru. I tamo se čeka pobjeda. Rame uz rame sa Srbima su i Rusi.


"Rusi i Srbi braća navijek! Srbija!, poručuju iz Rusije.


Utakmicu, s velikim očekivanjima, čekaju i najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije. Uz riječi podrške, stiže i jedna zvučna poruka, - „Srbija će pobijediti“.


"Ja želim uspjeh našim fudbalerima. Republika Srpska, svi do jednoga, navijamo večeras za Srbiju na svjetkom prvenstvu u fudbalu", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.


"Večeras, što bi Mile rekao, i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori naravno, u svim dijelovima Srbije, pa i na Kosovu i Metohiji, svuda navijamo. Ja vjerujem da će i naša braća makedonci najvećim dijelom širom Sjeverne Makedonije da navijaju za Srbiju", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.


Pratili sport ili ne, danas svi naviju. I dok su nedavno vodili borbu za fotelje, političari će večeras svu pažnju usmjeriti na fudbalsku borbu na terenu. Uz omiljene funkcije, imaju i omiljene igrače.


"Najviše volim nekako Vlahovića, on mi je najbolji igrač Srbije. I Mitrović je dobar, stvarno je mašina za golove, ali Vlahović mi se nekako izdvaja i stilom i ponašanjem I fudbalskim umijećem, pa mi je omiljeni igrač Vlahović", rekao je Nebojša Vukanović, narodni poslanik.


"Sanja Vulić uvijek za Srbiju navija, to apsolutno nije upitno, a poslije borbe u Tetatetu sa Tatjanom Trninić, pogledaću drugo vrijeme i vjerujem radovati se pobjedi Srbije", rekla je Sanja Vulić, poslanik u PD PS BiH.


Jedno je sigurno. U Republici Srpskoj na svim malim ekranima večeras će biti spektakl iz Dohe. Srbija punih 88 godina čeka na pobjedu protiv Brazila. Na Mundijalu su do sada srušene brojne tradicije, pa neka večeras padne još jedna.

bottom of page