top of page

Rasprava Amidžića, Stanića, Begića i Stanivukovića oko projekta gradske bolnice

Tokom zasjedanja sjednice Skupštine grada Banjaluka došlo je do rasprave Nevena Stanića odbornika Ujedinjene Srpske, Srđana Amidžića odbornika SNSD-a, gradonačelnika Draška Stanivukovića, te Ivana Begića, odbornika PDP-a.

Stanić je upitao kada će biti izgrađena gradska bolnica, te da dobije na uvid ovaj projekat, koji je prema njegovim riječima, Stanivuković obećao u izbornoj kampanji.


"Poslaću upit da dobijem uvid u projekat gradske bolnice. On je toliko pompezno najavljivan u predizbornoj kampanji, govorilo se da postoji projekat, pa evo da pitam šta obuhvata bolnica, koliko spratova će imati, koliko soba i ostalo. Očekujem odgovor u narednih 15 dana", kazao je Stanić.


Begić mu je na to odgovorio da to nije projekat Gradske uprave, nego PDP-a, te da ako hoće da vidi da traži da se učlani u PDP, ali da ga neće primiti.


Stanić je poručio Begiću da još nije čuo da jedna partija pravi bolnicu i pitao otkud im novac za to.


Stanivuković je istakao da je gradska bolnica prijeka potreba Banjaluke.


"Nijedan ogroman projekat bilo gdje na svijetu ne može proći bez pomoći državnih institucija. Potrebna nam je republičkih institucija za ovaj projekat", kazao je Stanivuković.


Naveo je da će projekat gradske bolnice biti sigurno obuhvaćen, te da on ima put i viziju kako će to biti izgrađeno.


Pohvalivši retoričke sposobnosti gradonačelnika Stanivukovića u obrazlaganju ove teme, odbornik SNSD-a Srđan Amidžić, izjavio je: „Ja odavno nisam čuo duži odgovor da od bolnice neće biti ništa“.


Ovo nije prva tačka sjednice na koju gradonačelnik Stanivuković nije imao odgovor, pri čemu je probijao vrijeme svog izlaganja, na šta su se prisutni odbornici konstantno žalili.

bottom of page